1.7 C
Chișinău
joi, 2 decembrie, 2021

Andrei Năstase: Cei din PDM merg în teritoriu şi le spun primarilor să se facă totul ca alegătorii să voteze cu Dodon

Must read

Comentarii recente

andrei-nastase-oameniRetragerea lui Marian Lupu din cursa electorală îl favorizează pe Igor Dodon la alegerile prezidenţiale. Declaraţia a fost făcută de către preşedintele PPDA, Andrei Năstase, în cadrul emisiunii „Interpol” de la postul de televiziune „TV 7”.

„Pentru Igor Dodon va fi mai uşor să câştige cu cele 5-6 la sută din sufragii ale lui Lupu. Eu deţin informaţii că cei din PDM merg în teritoriu şi le spun primarilor să se facă totul ca alegătorii să voteze cu Dodon. Noi acum avem de luptat cu Dodon, susţinut de Plahotniuc. Toate resursele care erau pentru Lupu, acum sunt îndreptate către Dodon. Eu nu văd nicio linie de delimitare dintre acest regim şi Igor Dodon”, a precizat Năstase, scrie IPN.

Totodată, preşedintele PPDA susţine că Marian Lupu a fost retras din cursă, cei din PDM fiind conştienţi că nu are şanse. „Sondajele o poziţionează pe Maia Sandu la acelaşi nivel cu Igor Dodon. Lui Lupu îi reveneau mai puţin de şase procente. Lui Plahotniuc i-a fost frică să piardă Guvernul”.

Năstase şi-a exprimat temerea că alegerile prezidenţiale vor fi fraudate. „CEC-ul şi poliţia trebuie să aibă grijă ca alegerile să nu fie fraudate. Dar aceste instituţii sunt controlate, Ministerul de Interne este condus de Jizdan, care este omul lui Plahotniuc. Am auzit că cei din comisiile electorale vor avea o ştampiluţă pentru a strica în caz de necesitate buletinele de vot. Sunt multe metode de a frauda alegerile”, a spus Năstase.

Într-o intervenţie telefonică, Ştefan Urîtu, ex-vicepreşedinte al Comisiei Electorale Centrale, a declarat că sunt toate premizele ca alegerile să fie fraudate. „În primul rând, au procedat ca în 2014, când prin scoaterea lui Usatîi din campanie i-au fost direcţionate voturile către Igor Dodon. Nu au fost modificate nici listele electorale”, a precizat Urîtu.

Sursa:independent.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri