18.9 C
Chișinău
miercuri, 10 august, 2022

Andrei Năstase, candidatul Platformei DA la alegerile pentru primăria Chişinău

Must read

Comentarii recente

Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, este candidatul Platformei DA la alegerile pentru primăria Chişinău. Anunţul a fost făcut cu puţin timp în urmă.

Potrivit reprezentanţilor Platformei DA, decizia privind desemnarea lui Andrei Năstase a fost luată după mai multe discuţii şi consultări în cadrul Consiliului Politic Naţional.

„Pe 3 martie, Consiliul Politic Naţional s-a întrunit în cadrul unei şedinţe privind desemnarea înaintării candidatului Platformei DA la funcţia de primar general al capitalei, la alegerile locale anticipate. În cadrul acestei şedinţe a fost adoptată o declaraţie. Noi facem istorie, nu doar politică. Rămânem în continuare pentru acest deziderat, care a ajuns a fi un adevărat crez al nostru. Considerăm în continuare, alături de sutele de  mii de oameni, că e nevoie de o nouă clasă politică şi că schimbările fundamentale nu pot fi făcute cu hoţi şi tâlhari, cu mafioţi şi oligarhi, ci cu oameni cinstiţi.

Oameni care au demonstrat în timp că nu pot fi influenţaţi de nimeni şi că ştiu să se sacrifice în interesul ţării. Noi,cei de la Platforma DA, suntem mai hotărâţi ca niciodată. Consiliul Politic Naţional a hotărât că e momentul ca Platforma DA să se implice în schimbarea pe care o aşteaptă oamenii, desemnând un candidat propriu la primul mare test electoral din acest an. După consultări şi dezbateri, Consiliul Politic Naţional a decis nominalizarea liderului Platformei DA în calitate de candidat al Platformei DA la funcţia de primar general al capitalei”, se arată în declaraţia Consiliului Politic Naţional.

„Momentul istoric ne obligă să ne asumăm această luptă pentru Capitală chiar de la vârful partidului. Consiliul Politic Naţional consideră că alegerile pentru Chişinău nu reprezintă doar o bătălie pentru o administrare calitativă a municipiului, ajuns să se zbată în haos şi corupţie, ci şi începutul unei schimbări fundamentale la nivelul întregii ţări. Avem certitudinea că alegerile de la Chişinău şi câştigarea acestora reprezintă începutul sfârşitului acestui regim oligarhic care ne sufocă ţara şi ne adânceşte în sărăcie şi disperare”, se mai menţionează în Declaraţia Consiliului Politic.

În context, membrii Platformei DA au reiterat invitaţia partenerilor de la PAS de a susţine candidatul Platformei DA la primăria Chişinăului, invitaţie adresată şi exponenţilor tuturor forţelor civice şi politice anti-oligarhice şi pro-europene care doresc cu adevărat schimbarea actualului regim.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

 1. CINE TOTUȘI AR PUTEA CANDIDA PENTRU PRIMĂRIA CAPITALEI?

  Această întrebare poate părea unora simplă, dar este chiar foarte complicată. Cred că acest candidat comun al forțelor antiolirgahice și de fapt antiplahotniuk, fiindcă avem practic un singur oligarh, dar foarte barosan și foarte nociv, pentru primăria capitalei trebuie ales în comun acord de Platforma DA și Partidul PAS sau de Partidul PAS și Platforma DA, dacă vreți, fiindcă comutativitatea în cazul de față se respectă întocmai.

  După modesta mea părere municipiul Chișinău este fieful electoral în primul rând al Partidului PAS, adică zonă în care Partidul PAS se bucură de o mai mare popularitate în rândul alegătorilor față de celelalte partide. Platforma DA își are fieful mai mult în zonele rurale. Dar este o părere particulară și în folosul tuturor va fi găsirea unui candidat comun al forțelor antioligarhice.

  Acest candidat nu poate fi în nici un caz actualul primar general interimar Silvia Raider (Radu), care s-a compromis cu desăvârșire prin modul “raider” de acces în funcție și prin apucăturile sale “plahotniuciste”. Ce să mai umblăm cu “mâța în sac”? De cât să alegem o clonă, ca Silvia Raider (Radu) primar general, mai bine să-l punem pe original fără alegeri, adică pe oligarhul uzurpator Plahotniuk și gata: “Snimai kufaiku, priehali!”, astfel s-ar numi o astfel de alegere,
  ca să nu spun altfel, mai popular și mult mai sugestiv.

  La următoarele alegeri municipale în Chișinău în afară de adversarii tradiționali, socialiștii monstrului mancurt prorus, actualul președinte erijat Igor Dodon și democrații-autocrați ai oligarhului uzurpator Plahotniuk va trebui să ne confruntăm și cu alte partide din “alianța lor monstruoasă”, cum le spune pe bună dreptate în cazul de fa?ă, exprimarul general de Chișinău, liberalul Dorin Chirtoacă. PPE Moldova al colaboraționistului Iurie Leancă și PUN Moldova al
  expreședintelui român Traian Băsescu, asistat de “hulubașii rătăciți” Anatol Șalaru și Ana Guțu, care nu vor ezita să ciugulescă din fărâmiturile aruncate de oligarhul uzurpator Plahotniuk alianței lor monstruoase.

  Nu și ce, dacă dl președinte al Plarformei DA Andrei Năstase are din urmă aninate câteva cocoloașe rămase încă de la legăturile dumnealui cu fugarii penali Victor și Viorel Țopa? Tov-l președinte democrat, oligarhul uzurpator de rea pomină Plahotniuk are la fundul pantalonilor săi un întreg mușuroi. Și capturarea justiției, și capturarea Parlamentului, și Guvernul de buzunar cu penalii Iurie Leancă și Chiril Gaburici. Dacă mai adăugăm aici tergiversarea la nesfărșit a
  dosarului escrocului Ilan Șor, tergiversare care miroase tare a mită, numeroasele atacuri raider, printre care și instalarea în fotoliul primarului general al capitalei a “plahotniucicăi” Sivia Raider (Radu), și schimbarea sistemului electoral din cel pe liste de partid în cel mixt, atât de ușor de fraudat pentru oligarh, atunci fundul pantalonilor oligarhului chiar riscă să cedeze.

  Cu doar câteva clipe în urmă membra PPDA, dna Inga Grigoriu, în cadrul unei conferin?e de presă a anunțat că conform unei decizii luate în cadrul ședin?ei din 3 martie a Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) și-a desemnat candidatul pentru alegerile anticipate locale în municipiul Chișinău. Este vorba despre liderul PPDA dl Andrei Năstase.

  Cred și sper, că dna președintă a Partidului PAS (Partidul Acțiune și Solidaritate) Maia Sandu și întreg Partidul PAS se vor alătura acestei hotărâri a PPDA. Aștept decizia PAS și mă voi conforma oricare n-ar fi ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri