18.9 C
Chișinău
joi, 11 august, 2022

Andrei Năstase, candidatul comun al forţelor antioligarhice la alegerile din capitală; Maia Sandu şi-a anunţat susţinerea pentru preşedintele Platformei DA

Must read

Comentarii recente

Andrei Năstase este candidatul comun al forţelor antioligarhice la alegerile pentru Primăria Capitalei. Anunţul a fost făcut cu puţin timp în urmă, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută în scuarul Catedralei din Chişinău, de către preşedintele Platformei DA şi liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu.

„Este momentul să punem temelia celui mai solid front de luptă împotriva sărăciei şi mizeriei. Îndemnăm toate forţele antioligarhice să susţină un candidat comun la alegerile pentru Primăria Chişinău, pe Andrei Năstase. Uniţi, suntem mult mai puternici. Este timpul să acţionăm solidar, astfel ca legea să funcţioneze pentru toţi, iar oamenii să se simtă în siguranţă şi să aibă încrederea zilei de mâine”, a declarat Maia Sandu.

„Cu cât mai uniţi vom fi, cu atât mai slabi vor fi ei, cei care ne vor dezbinaţi pentru a ne fura în continuare. Avem definitivat cu experţii din ţară şi din exterior, inclusiv din România, un program de reforme extrem de serios şi complex, care constă în readucerea Chişinăului în albia normalităţii. Oamenii vor drumuri reparate calitativ, transport public confortabil şi modern, o circulaţie aerisită pe arterele capitalei, curăţenie exemplară, medicină şi învăţământ performante şi accesibile tuturor, etc. Astăzi ne angajăm în faţa cetăţenilor că ne vom realiza programul. Haosul din Primărie va fi oprit”, a menţionat Andrei Năstase.

Cele două formaţiuni au anunţat că îşi unesc forţele pentru alegerile locale din 20 mai şi vor accelera pregătirile pentru scrutinul parlamentar din toamnă.

Andrei Năstase s-a născut pe 6 august 1975, în satul Mândreşti, raionul Teleneşti. A absolvit Facultatea de Drept a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, România. Din 1997 până în 2000, a fost procuror, din 2000 până în 2002 – vicedirector al unei întreprinderi mixte moldo-germane. Are licenţă de avocat din noiembrie 2002.

La începutul anului 2015, alături de mai mulţi lideri de opinie, jurnalişti, jurişti, politologi, ambasadori, a participat la înfiinţarea Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”.

În decembrie 2015, o parte dintre membrii Platformei „Demnitate şi Adevăr”, inclusiv Andrei Năstase, s-au alăturat Partidului „Forţa Poporului”. Ulterior, formaţiunea a fost redenumită în Partidul „Platforma Demnitate şi Adevăr”, iar Andrei Năstase a fost ales preşedinte.

Andrei Năstase este căsătorit şi are trei copii.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

 1. DOHOT NEGRU ÎMPOTRIVA DREPTEI ÎN PREAJMA ALEGERILOR MUNICIPALE DE LA NICOLAE NEGRU

  Editorialistul Ziarului Național Nicolae Negru îl atacă foarte virulent pe președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) dl Andrei Năstase, numindu-l „un candidat „politic”, un demagog în cel mai bun caz, un fost procuror ademenit în afaceri”.

  Nu scapă de dohotul negru pe care editorialistul Ziarului Național Nicolae Negru îl împroașcă prin toate orificiile sale moșnegești, nici președinta celuilalt partid important
  de dreapta și anume a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) dna Maia Sandu: „Din păcate, „angajamentele” față de Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) ale Maiei Sandu au prevalat asupra intereselor chișinăuenilor. În timp ce lidera PAS are nevoie de „solidaritate”, chișinăuenii au nevoie de un primar bun, capabil să administreze Chișinăul. Cu gândul la bătăliile electorale parlamentare, făcând niște calcule elementare, naive, ea ne propune un candidat „politic”…”.

  Cineva poate crede că lansându-se în critici atât de dure la adresa politicienilor de dreapta editorialistul „butoi cu dohot negru”, dl Nicolae Negru ar face vreo propunere de candidat la postul de primar general al Chișinăului, cât de cât rezonabilă? Nu! Absolut, nici una! Și acum nu putem să nu ne aducem aminte de poezia marelui Mihai Eminescu „Criticilor mei”: „E usor a scrie versuri. Când nimic nu ai a spune, Înșirând cuvinte goale. Ce din coada au sa sune.”

  Sigur că moșneagul „butoi cu dohot negru”, dl Nicolae Negru are și o scuză. Spre deosebire de colegii săi de peniță „academicul” dihor Nicolae Dabija și partenerul său de palavre goale de mai ieri „profesorul” renegat Petru Bogatu, văndut cu tot cu măruntaie oligarhului Plahotniuk, dl Nicolae Negru n-a absolvit jurnalistica și nici măcar literele. Dumnealui a absolvit Universitatea Tehnică din Chișinău în obscurul an 1970, când mulți se și temeau să vorbească limba română, așa că este cât de cât plauzibil ca nici să nu fi auzit de poezia „Criticilor mei” a marelui poet Mihai Eminescu.

  Și oare editorialistul „butoi de dohot negru” de la Ziarul Național Nicolae Negru să nu fi auzit de oligarhul uzurpator Plahotniuk, de justiția capturată de acesta, de Parlamentul
  uzurpat de partidul „democrat” al acestuia, care de fapt este cât se poate de autocrat, de Guvernul de buzunar numit Pavel Filip, dar care este în buzunarul aceluiași oligarh uzurpator, și în sfârșit de raidera așezată comod, datorită uneltirilor aceluiași oligarh uzurpator în fotoliul de primar general interimar al Chișinăului, dna „plahotniucikă” Silvia Raider (Radu)?

  Despre toate aceste nelegiuiri de oligarh dezlănțuit dl editorialist „butoi de dohot negru” de la Ziarul Național Nicolae Negru nu ne spune nici măcar o vorbă. Dumnealui vrea sincer să ne impresioneze cu grija sa „sinceră” pentru Chișinău și chișinăuieni, ca și cum odiosul oligarh
  uzurpator ar fi de pe altă planetă și n-ar avea nici cea mai mică influiență asupra Chișinăului.

  Între timp dna Maia Sandu, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, cheamă partidele pro-europene să susțină un candidat comun pentru funcția de primar al mun. Chișinău. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă în scuarul Catedralei, lângă Arcul de Triumf: „Datoria noastră față de țară și oameni este mai presus decât orice interes de partid. În situația creată, când PDM va avea mai mulți candidați la funcția de primar a mun. Chișinău: Silvia Radu și Ion Ceban, există pericolul pierderii Primăriei. Spunem asta pentru că știm cât de bine colaborează PSRM și PDM. Am văzut asta la alegerile prezidențiale. De aceea, este momentul să punem temelia celui mai solid front de luptă împotriva corupției. Chemăm partidele pro-europene să susțină un candidat comun la Primărie – Andrei Năstase. Separat șansele noastre sunt mai mici. Este timpul să acționăm împreună. E timpul să acționăm ca oamenii să poată trăi demn și munci onest la ei acasă”.

  Cei care au citit foarte atent mesajul din abzațul de mai sus trebuie să înțeleagă, că dacă vrem să ne smulgem din brațele caracatiței oligarhice și să scăpăm de stropii ei de dohot negru trebuie să susținem fără nici o reținere candidatul unic al principalelor partide de dreapta pe dl președinte PPDA Andrei Năstase. Privind în profunzime lucrurile este absolut clar, că altă cale de a salva de oligarhie ultima redută a democrației din R. Moldova, care este primăria municipiului Chișinău, pur și simplu nu există.

  *** 29.03.2018 Academic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri