10.2 C
Chișinău
marți, septembrie 21, 2021

Andrei Năstase, apel către cetăţeni să contribuie la lansarea unui fond pentru presă: „Fără un asemenea fond, mass-media liberă pur şi simplu va pieri în scurt timp”

Must read

Comentarii recente

andrei-nastase-costumLiderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, îi îndeamnă pe cetăţeni să contribuie la lansarea unui fond pentru presa independentă, astfel ca ţara să nu alunece şi mai mult spre dictatură. Este una dintre iniţiativele formaţiunii, lansate în urma unei şedinţe recente. În opinia lui Andrei Năstase, un asemenea fond ar trebui să fie gestionat de societatea civilă. 

„Ideea creării unui fond al libertăţii de exprimare şi informare, a unui fond de susţinere a presei independente vine ca urmare a discuţiilor purtate cu Lech Walesa şi Vytautas Landsbergis. Această idee este bazată şi pe realităţile din Republica Moldova. Cunoaştem foarte bine că în mare parte presa, şi mai ales audiovizuală, este capturată, este monopolizată şi folosită ca pe o bâtă politică de către oligarhul Plahotniuc împotriva opoziţiei democratice, antioligarhice, reformatoare”, a declarat Andrei Năstase.

Politicianul a adăugat că în asemenea condiţii crearea unui fond pentru presă este esenţial.

„Apelul nostru este către toţi cei care sunt în stare să contribuie financiar, logistic şi sub altă formă la constituirea acestei entităţi, o entitate care ar sprijini presa de investigaţie, presa independentă, presa liberă, cei care fac cu adevărat jurnalism şi nu sunt mercenarii unui holding. Pentru că fără un asemenea fond presa independentă, presa liberă pur şi simplu va pieri în scurt timp. Iar fără o presă independentă, Republica Moldova riscă să se transforme într-o dictatură”, a adăugat liderul PPDA.

Menţionăm că la şedinţa Consiliului Politic Naţional al Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr s-a mai discutat despre investigarea de către instituţiile internaţionale a acţiunilor oligarhului Vladimir Plahotniuc, denunţat în mod public drept beneficiarul mai multor ilegalităţi, dar şi despre reconfirmarea deschiderii pentru un dialog politic de parteneriat cu celelalte forţe antioligarhice. Prim-vicepreşedintele PD nu a comentat acest demers.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri