23.2 C
Chișinău
luni, 26 septembrie, 2022

Andrei Năstase: „Alegeri prezidenţiale concomitent cu cele parlamentare anticipate şi cu referendumul; Nu poţi să faci schimbarea pe jumătate”

Must read

Comentarii recente

Andrei Nastase scenaVarianta ideală pentru RM ar fi ca alegerile prezidenţiale să aibă loc concomitent cu cele parlamentare şi cu referendumul iniţiat de Platforma DA. Or, „nu poţi să faci schimbarea pe jumătate”, în opinia preşedintelui Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase.

Declaraţia a fost făcută în „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV, întrebat fiind de jurnalistul Ion Terguţă dacă va anunţa alegeri anticipate în situaţia în care va ajunge preşedinte.

„Categoric da. Nu poţi să faci schimbarea pe jumătate. După mine, alegerile parlamentare anticipate trebuie să aibă loc concomitent cu cele prezidenţiale şi cu referendumul iniţiat de Platforma DA”, a spus Andrei Năstase.

Totodată, liderul PPDA a menţionat că rămâne optimist şi încrezător că forţele politice de alternativă, de dreapta, vor reuşi să convină asupra unui candidat comun la prezidenţiale.

„E nevoie de un preşedinte care să taie ca-n varză şi să ia partea poporului, nu a Parlamentului. Eu rămân la dorinţa ca să avem discuţii cu forţele de alternativă, antioligarhice, reformatoare. Rămân optimist. Am vorbit şi cu Maia Sandu, şi cu domnul Ion Sturza. Sunt încrezător că vom găsi un numitor comun. Acum trebuie să ne ajustăm agendele. Eu mă ţin de o agendă foarte clară, care nu-mi aparţine mie, ci oamenilor. Agenda mea corespunde întru totul cu agenda populară. Cine se va radia acestei agende, vom merge împreună”, a adăugat liderul PPDA.

„Faptul că am fost desemnat de PPDA să candidez la alegerile prezidenţiale eu o iau ca pe un mandat de a discuta cu ceilalţi potenţiali participanţi la scrutin”, a mai spus Andrei Năstase, care s-a arătat sigur că vom avea alegeri anticipate în RM. „Plahotniuc a găsit un mijloc să ne pună nişte piedici şi acum noi gata, renunţăm? Nu. Noi trebuie să ieşim din nou în Piaţă, să protestăm, să punem presiune. Dacă mijloacele vechi nu merg, o să mergem pe altele, testate prin alte ţări. Civilizate, paşnice, dar să punem presiune”, a punctat Andrei Năstase.

Sursa:jurnal.md

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri