-0.7 C
Chișinău
duminică, 23 ianuarie, 2022

Andrei Năstase a lansat o campanie de promovare a votului proporţional pe liste deschise

Must read

Comentarii recente

Preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a lansat o campanie de promovare a sistemului de vot proporţional pe liste deschise, drept alternativă la sistemul mixt propus de tandemul PD-PSRM, care a primit avizul negativ al Comisiei de la Veneţia.

„O ţară puternică înseamnă cetăţeni informaţi. Actuala guvernare propune un sistem electoral eşuat în Ucraina, România şi Georgia. Votul mixt şi cel uninominal au primit aviz din partea Comisiei de la Veneţia. Avem alternativă. Votul proporţional pe liste deschise propus de Platforma DA înseamnă că fiecare din noi alege atât partidul, cât şi candidatul preferat pe listă”, se spune în promo-ul lansat în cadrul campaniei.

Reforma votului proporţional pe liste deschise presupune: transparenţă. listele partidelor sunt formate de cetăţeni în procesul alegerilor, o reprezentare proporţională a voinţei poporului, eliminarea corupţiei, o reprezentare mai bună a diasporei, a tinerilor şi a persoanelor din comunităţile regionale, mai multe femei în politică, implementarea votului prin corespondenţă.

„Zeci de ţări din Europa au optat pentru un sistem electoral proporţional pe liste deschise. E timpul şi pentru Moldova să se alăture celor mai dezvoltate state. DA pentru Moldova în care vrei să trăieşti”, este mesajul lui Andrei Năstase.

Sursa:jurnal.md

https://www.facebook.com/AndreiNastase.DA/videos/1898602423695776/

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri