0.2 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Analiști: Moscova l-a scos din cărți pe Dodon. E folosit ca idiot util

Must read

Comentarii recente

Retragerea lui Igor Dodon de la cârma Partidului Socialiștilor a fost una așteptată și asta pentru că atât Kremlinul, cât și colegii din PSRM nu mai au încredere în acest politician. De această părere sunt mai mulți experți din Republica Moldova.

Analistul politic Anatol Țăranu a declarat pentru Deschide.MD că „această retragere a lui Dodon era de așteptat, pentru că PSRM a renunțat ca imagine la el imediat după ce a pierdut alegerile.”

„Eu cred că nu vom mai auzi de Dodon pe scena politică, cel puțin în viitorul apropiat”, a precizat el.

Anatol Țăranu este de părere că retragerea lui Dodon vine ca urmare a faptului că Moscova a pierdut încrederea în liderul PSRM imediat după ce acesta a pierdut alegerile prezidențiale și cele parlamentare.

„Acum întrebarea este pe cine va alege Moscova ca să îl înlocuiască pe Dodon”, a precizat el.

Ce ține de decizia lui Dodon de a activa în continuare în cadrul Uniunii moldo-ruse a antreprenorilor, analistul politic Nicolae Negru a declarat că PSRM poate deveni o filială a asociației „Delovaya Rossiya”, condusă de Igor Ceaika, prietenul lui Dodon și partener de afaceri al fratelui acestuia.

„Dodon va deveni o acoperire. Ei ar putea să folosească pe altcineva, dar nu vor să-l lase pe Dodon la o parte. A spus și Dodon că va pompa bani. El se va ocupa cu politica pentru că a spus că va merge la oameni și că va vorbi cu ei, numai că chipurile în afara politicii. 

Rușii au vrut să revină la putere, dar cu Dodon care este un perdant nu se poate. În același timp el este energic și până la urmă deține PSRM care este partidul său. Acum este folosit ca un idiot util. 

Am impresia că această mișcare este o transformare a PSRM într-un SRL”, a precizat Negru.

De menționat că Igor Dodon a anunțat astăzi că renunță la mandatul de deputat în Parlament. Acesta a mai declarat că nu va mai deține președinția PSRM, funcție care ar urma să fie lichidată în cadrul congresului formațiunii din decembrie.

deschide.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri