-0.8 C
Chișinău
marți, 7 februarie, 2023

Ambasadorul UE la Chişinău: Vedem schimbări fără precedent, care au fost aduse în Moldova de alegerile prezidenţiale şi cele parlamentare

Must read

Comentarii recente

Ambasadorul Uniunii Europene la Chişinău, Janis Mazheiks, consideră că starea de lucruri în Republica Moldova a început să se schimbe.

Despre aceasta el a spus, joi, la Forumul pentru reformarea justiţiei şi combaterea corupţiei, organizat de Centrul de Resurse Juridice cu sprijinul Ambasadei Suediei în Moldova, transmite agenția Infotag.

La începutul discursului său, diplomatul a citat cuvintele din celebra melodie a lui Bob Dylan – „Timpurile se schimbă”.

„Vedem schimbări fără precedent, care au fost aduse în Moldova de alegerile prezidenţiale şi cele parlamentare. Există mari oportunităţi, dar şi o mare responsabilitate. Există o oportunitate unică de a schimba situaţia din ţară, precum şi de a îmbunătăţi relaţiile cu Uniunea Europeană”, a subliniat diplomatul.

Referindu-se la reforma justiţiei, el a salutat adoptarea recentă a amendamentelor la Constituţie, menţionând că şi partenerii de dezvoltare sunt în aşteptarea aprobării strategiei de reformă a justiţiei şi a planului de acţiuni.

„Sunt multe de făcut. Este vorba despre restabilirea încrederii populaţiei, stabilirea ordinii şi eliminarea abuzurilor în implementarea achiziţiilor publice, eliminarea corupţiei mici, cu care oamenii se confruntă în fiecare zi şi care subminează fundamentele statului”, a spus Janis Mazheiks.

El a subliniat că principala provocare pentru autorităţile moldoveneşti în contextul reformării sistemului de justiţie este ducerea până la capăt a anchetei fraudei bancare, restituirea banilor scoşi din Moldova şi pedepsirea celor responsabili.

„Vă confruntaţi cu sarcini provocatoare. Dar Moldova nu este singură. După cum spuneam, vremurile se schimbă – Uniunea Europeană este aproape şi este mereu pregătită să ajute în procesul de asociere politică şi integrare economică, în conformitate cu Acordul de Asociere”, a spus ambasadorul UE la Chişinău.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri