0.2 C
Chișinău
sâmbătă, 22 ianuarie, 2022

Ambasadorul SUA: „RM nu poate fi salvată de partenerii externi; Cel mai mare pericol pentru securitatea ţării e proasta guvernare”

Must read

Comentarii recente

petit sua„Cel mai mare pericol pentru securitatea Republicii Moldova este proasta guvernare”, a declarat ambasadorul SUA, James D. Pettit, întrebat la o întâlnire cu studenţii de la Chişinău care este cea mai mare ameninţare la adresa RM.

Ambasadorul american a îndemnat studenţii să nu fie indiferenţi faţă de modul în care politicienii iau decizii, pentru că acestea, într-un final, le vor influenţa calitatea vieţii.

„Cu toţii vrem să vedem o guvernare democrată, o guvernare ce ţine cont de opinia cetăţenilor, funcţionari care vor fi în slujba poporului. Vrem cu toţii să vedem o agendă clară de reforme, nu doar declaraţii sau legi foarte bune doar pe hârtie. Corupţia trebuie lichidată şi aceasta reprezintă cea mai grea provocare. O bună parte din legile de aici sunt foarte bune, problema e în guvernanţi. Simţiţi că aceştia vă reprezintă? Dacă nu, sunt câteva căi prin care puteţi să le cereţi socoteală: la următorul scrutin parlamentar să-i alegeţi pe cei care credeţi că vă reprezintă sau să vă exprimaţi public nemulţumirea, însă într-o manieră paşnică şi legală. De altfel, observ că opoziţia este destul de activă la moment”, a menţionat James. D. Pettit, citat de Europa Liberă.

Ambasadorul a vorbit şi despre relaţia Republicii Moldova cu Federaţia Rusă, frauda din sistemul bancar, corupţia, reformarea justiţiei şi problema identităţii naţionale. Or, potrivit ambasadorul SUA, este greşit să se creadă că Republica Moldova trebuie să aleagă între Est şi Vest şi că, de fapt, pentru Moldova cheia succesului este să aibă relaţii bune cu toţi.

În ce priveşte relaţia RM cu partenerii de dezvoltare, diplomatul american a precizat că „Republica Moldova nu poate fi salvată de partenerii externi” şi că soluţia pentru depăşirea crizei economice este foarte simplă: combaterea corupţiei, reformarea justiţiei şi ameliorarea situaţiei din sectorul bancar.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri