20.5 C
Chișinău
vineri, 1 iulie, 2022

Ambasadorul SUA: Decizia CC ridică semne de întrebare

Must read

Comentarii recente

moserWilliam H.Moser, ambasadorul SUA în Republica Moldova, a declarat într-un interviu pentru moldovacurata.md (platformă on-line despre integritatea persoanelor cu funcţii publice) că Statele Unite sunt îngrijorate de ultima decizie a Înaltei Curți Constituționale de la Chișinău.

“Decizia în felul în care a fost emisă ridică semne de întrebare privitor la integritatea şi independenţa sistemului judiciar din Moldova şi puterea acelei instituţii democratice.  Statele Unite sunt îngrijorate de orice decizie judecătorească care pare să se bazeze pe afirmaţii nefondate şi zvonuri în examinarea sesizărilor prezentate în faţa acesteia”, spune oficialul. Mai mult, Moser crede că hotărârea ar putea să reprezinte un precedent și instanța să continue judecarea altor cazuri bazându-se pe informație nefondată. “Eu deseori am spus că Moldova trebuie să aibă o politică de toleranţă zero faţă de corupţie, şi nici un funcţionar public nu poate fi mai sus de lege, dar principiile democratice la fel prevăd că persoanele sunt inocente până nu este dovedită vina lor şi nu invers”, crede ambasadorul SUA la Chișinău.

Întrebat dacă Republica Moldova are elementele unui stat oligarhic, Moser a spus: „Puterea concentrată în mâinile unui singur sau ale câtorva persoane, în special atunci când interesele de afaceri și cele politice se întrepătrund, poate crea un mediu propice pentru abuz. Din acest motiv, interesele de afaceri și cele financiare, în special ale funcționarilor publici, trebuie să fie dezvăluite, să fie public accesibile și în conformitate cu legea. Trebuie să existe transparența proprietății și a interesului financiar în toate sectoarele – bancar, mass-media și sectorul privat, pentru asigurarea integrităţii tuturor oficialilor și prevenirea abuzurilor”.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

5 COMENTARII

  1. Acuma ce o să mai scrie scumpul şi răspatriotul Constantin Tănase? Posibil o să scrie:- A înebunit şi americanii, dacă au îndrăznit să-i facă din deget scumpului fecioraş, care este cel mai mare şi tare jurist al timpurilor- Al. Tănase. Domnulei C. Tănase, se vede că ai schimbat patriotismul (de fapt numai l-ai mimat!) cu îmbogăţirea fecioraşului? Da! Totuşi e mai bine să-l vezi boier, decît patriot zdrenţuros! Nu-i aşa?

  2. Bravo, Vadim! Mă gândeam la acelaşi lucru (când citeam materialul), dar ai spus deja tu, şi ai spus bine. Să vedem, va prelua timpul.md declaraţia???

  3. Pentru cucu: educaţia ta se limitează doar la a uni nişte litere în cuvinte pentru a schimonosi numele ambasadorului, ori eşti în stare şi de alte trăsnăi?

  4. ambasadorii sua in romania aceeasi etnie ca si moser asta, taubman, gitenstein etc. bai in toata sua nu se gasesc decat din astia
    cine vrea sa inteleaga politica si economia prima data trebuie sa citeasca ,, PROTOCOALELE ,,INTELEPTILOR (de fapt satanisti daca citesti ),, SIONULUI,, impreuna cu actualizarea lor PROTOCOALELE DE LA TORONTO,,daca se poate editia cu comentariile lui ioan mota este fabulos … macar din curiozitate….veti avea mari surprize
    doar citind aceasta carte veti intelege de ce guvernantii si presedintii i-au atitea decizii aberante impotriva popoarelor lor,
    evident vor aparea unii agenti ,,orbi,, care vor spune ca sunt false dar ce exemplu mai bun vreti decit realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri