-0 C
Chișinău
sâmbătă, 4 februarie, 2023

Ambasadorul Marii Britanii de la Chișinău a explicat cum funcționează sancțiunile impuse lui Ilan Șor și Vlad Plahotniuc

Must read

Comentarii recente

Ambasadorul Marii Britanii de la Chișinău, Steven Fisher, a explicat cum funcționează sancțiunile impuse cetățenilor străini, referindu-se la Ilan Șor și Vlad Plahotniuc.

În cadrul unui interviu pentru Cutia Neagră de la TV8, Steven Fisher a dat asigurări că sancțiunile sunt aplicate și peste mările Regatului Unit.

„Aceste două persoane au fost sancționate pentru Regulamentul nostru global anticorupție ca și un semn al Legii Magnițki din Marea Britanie. Acești doi cetățeni au fost sancționați pentru că au existat bănuieli rezonabile de a suspecta că aceștia au beneficiat de corupție mare. Acest lucru nu înseamnă că alți moldoveni nu vor fi sancționați, dar eu nu pot specula și vorbi despre alte dosare la acest moment.

Pot să confirm că sancțiunile sunt aplicate și în teritoriile de peste mările Regatului Unit, inclusiv în cazul lui Șor și Plahotniuc. Bunurile lor sunt înghețate. Niciun cetățean britanic nu are dreptul să facă tranzacții cu aceste persoane. Acestea nu au dreptul de a intra pe teritoriul Regatului Unit și invers, imediat trebuie să părăsească teritoriul”, a declarat Steven Fisher.

Întrebat despre Veaceslav Platon, Fisher nu a oferit un răspuns direct, însă a dat de înțeles că pe viitor s-ar putea adăuga persoane în lista celor sancționați: „Nu putem sancționa pe toți în același moment. Am găsit evidențe rezonabile că Șor și Plahotniuc s-au implicat în scheme mari de corupție. Nu este exclus că pe viitor vor mai fi sancționate și alte persoane.”

Întrebat despre faptul că unii fugari trăiesc bine-mersi și duc o viață luxoasă în Regatul Unit, el a amintit despre cazul lui Luca Filat, fiul lui Vlad Filat, căruia i-au fost luați banii, fiind primul moldovean afectat de sechestrul autorităților britanice.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri