-0 C
Chișinău
sâmbătă, 4 februarie, 2023

Ambasadorul Franţei în Belarus a părăsit ţara. Guvernul de la Minsk „i-a cerut ambasadorului să plece”

Must read

Comentarii recente

Ambasadorul Franţei în Belarus, Nicolas de Bouillane de Lacoste, a părăsit ţara la cererea guvernului de la Minsk. Motivele nu au fost făcute publice, însă presa a scris că ambasadorul a fost expulzat pentru că nu şi-a prezentat niciodată scrisorile de acreditare preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, relatează Digi24.ro

Franța se numără printre țările care nu recunosc alegerile din Belarus, câștigate de Lukașenko.

„Ambasadorul Nicolas de Lacoste a părăsit Belarusul” duminică, a declarat o purtătoare de cuvânt a ambasadei Franței. Ea nu a explicat motivul invocat de Ministerul Afacerilor Externe din Belarus pentru a cere plecarea ambasadorului. Dar, potrivit presei din Belarus, ambasadorul a fost expulzat pentru că nu şi-a prezentat niciodată scrisorile de acreditare preşedintelui Aleksandr Lukaşenko.

Într-un mesaj de pe site-ul său, Ambasada Franţei în Belarus a indicat că diplomatul i-a prezentat, la 8 decembrie 2020, „copia figurativă a acreditărilor sale” ministrului de externe Vladimir Makei.

„Ministerul bielorus al Afacerilor Externe i-a cerut ambasadorului să plece înainte de 18 octombrie”, a precizat purtătoarea de cuvânt.

„El şi-a luat la revedere de la personalul ambasadei şi a trimis un mesaj video poporului din Belarus, care va apărea luni pe site-ul ambasadei”, a mai spus ea, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri