13.9 C
Chișinău
miercuri, septembrie 22, 2021

Ambasadorul francez la Chişinău: „În RM au fost prezentate politici eficiente anticorupţie care au fost aplicate în Franţa, însă reuşita lor depinde de integritatea celor care le implementează”

Must read

Comentarii recente

ambasador Franta pascalLa Chişinău au fost prezentate mai multe politici anticorupţie care au avut succes în Franţa. Implementarea lor în Republica Moldova depinde însă de integritatea celor care le pun în aplicare. Declaraţiile aparţin ambasadorul francez în ţara noastră, Pascal Vagogne

„Există, bineînţeles, politici eficiente care au fost implementate în Franţa, însă reuşita lor depinde de integritatea celor care le implementează. Aceste politici au fost deja prezentate în R. Moldova, în cadrul mai multor seminare, în calitate de exemple de „bune practici”. Dar, în ciuda instrumentelor de control, peste tot persistă riscul ca fenomenul despre care vorbim, corupţia, să reziste, din cauza caracterului său insidios şi din cauza comportamentelor individuale greu de controlat”, a declarat diplomatul francez în cadrul unui interviu pentru Ziarul de Gardă.

„Lupta cu corupţia se bazează pe respectul celebrului Contract Social al lui Jean-Jacques Rousseau, care determina relaţiile dintre guvernanţi şi cei guvernaţi. Această luptă trebuie să aibă loc în cadrul unui exerciţiu democratic, prin investigaţii şi proceduri de control, dar şi prin alegeri, care le permit cetăţenilor să-şi dea votul pentru candidaţi politici a căror poziţie cu privire la corupţie să fie cea mai intransigentă. Deloc întâmplător, în preajma oricăror alegeri importante din toate ţările, abundă scandalurile politice legate de corupţie, care sunt pe larg mediatizate în timpul campaniilor electorale”, a adăugat Pascal Vagogne.

Ambasadorul francez s-a referit şi la situaţia de pe piaţa media din Republica Moldova.

„Situaţia generală în domeniul media rămâne foarte fragilă din cauza problemelor economice şi a unei concentrări foarte mari a organelor de presă”, a spus Pascal Vagogne.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri