-1.8 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Ambasada României la Washington, omagiu pentru victimele atacului de la 11 septembrie, când și-au pierdut viața și cinci români

Must read

Comentarii recente

Ambasada României la Washington a adus sâmbătă un omagiu victimelor atentatelor de la 11 septembrie, la 20 de ani de la atacurile teroriste. Printre cei care și-au pierdut viața în atacurile teroriste au fost și cinci români, amintesc reprezentanții ambasadei.

Într-un mesaj video dedicat comemorării, ambasadorul României, Andrei Muraru, alături de diplomați ai ambasadei aduc un omagiu celor căzuți, dar și eroilor unuia dintre cele mai tragice momente ale istoriei recente:

“Ne amintim și onorăm curajul celor care au ajuns primii la locul atentatelor și sacrificiul suprem al eroilor care s-au pus în pericol pentru a salva vieți. Ne amintim și onorăm puterea și rezistența poporului american, în fața durerii și pierderii.

A fost mai mult decât un atac împotriva Americii. A fost un atac împotriva lumii libere, împotriva valorilor și idealurilor pe care le împărtășim cu toții: libertate, compasiune, demnitate, umanitate. A fost un atac asupra civilizației.

Promisiunea poporului american de a „nu uita niciodată” este acum o promisiune a tuturor celor care prețuiesc libertatea, democrația și drepturile omului.

România rămâne solidară cu Statele Unite și poporul american în această zi de comemorare. Nu vom uita niciodată”, se arată în mesajul Ambasadei României la Washington.

Ambasada de la Washington reamintește că, printre cei peste 3.000 de oameni care și-au pierdut viața în atentatele de acum 20 de ani, au fost și cinci români: Eugen Gabriel Lazar, Corina Stan, Alexandru Liviu Stan, Joshua Poptean, Ana Fosteris.

digi24.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri