30 C
Chișinău
vineri, septembrie 17, 2021

Alexandru VAKULOVSKI: Sergiu Voloc – infractor

Must read

imagesSpun Voloc şi deja am zâmbetul pe buze. Sergiu Voloc. Deja zâmbiţi şi voi. Dar Voloc e în închisoare – în Moldova, merită de specificat. A mai fost acolo, e tot timpul vânat de miliţienii noştri. Uite că au reuşit.

Sergiu Voloc e unul dintre cei mai buni actori din Moldova. Chiar nu-mi place termenul de geniu, pentru că ţine de romantism, dar în cazul lui Voloc îl accept. Pentru că, uitaţi-vă la Voloc: un băiat simplu, sincer, enervant uneori, destul de tupeist. Îi vezi expresiile: te binedispune, te face să râzi. Te face să hohoteşti, el rămânând serios. Asta nu se poate învăţa, asta are Voloc în sânge, în ADN.

Doar dacă îl cunoşti mai bine, îi vezi esenţa. Voloc, ca şi Iuri Nikulin, deşi te distrează – nu e prost. Voloc e un om moral, nu moralist, e un om credincios, cel puţin pentru mine asta contează mult. E un artist get-beget: cântă la pian, acordeon, chitară, scrie poezii, joacă extraordinar. Poate fi enervant: să nu aibă chef să joace şi să nu joace.

Când l-am cunoscut, era terorizat de poliţie. De aceeaşi poliţie de care eu eram oripilat când am plecat din Chişinău la studii în România: care se pişa în mijlocul străzii, oprind circulaţia, doar pentru că aşa avea chef.

Era imediat după 7 aprilie, când fusese filmat aruncând cu pietre în parlament. Dar povestea asta e mult mai veche, o puteţi găsi aici (http://vklvsk.blogspot.com/2010/03/din-7-aprilie.html).

311742871_640Cum spun moldovenii: Voloc e un client al poliţiei. L-au pândit, l-au vânat. De parcă Moldova ar avea un singur infractor – şi acela e Sergiu Voloc! Nu criminalii care au omorât oameni pe 7 aprilie, nu cei care tot atunci au violat şi fetele au spus doar preoţilor, că doar nu aveau să se plângă acelora pe care îi vedeau ca violatori.Nu vânătorii de oameni din Pădurea Domnească – ăia şi acum sunt liberi şi nevinovaţi.

Tovarăşul care fugea de poliţie cu Porche-ul cu viteza avionului e liber, cei de la vânătoarea domnească, fiul unei procuroare, violator, e liber, se întrece la viteză cu alte şi alte maşini! Se cumpără şi se vând judecătorii, procurorii, parlamentarii din Moldova. Nu, nu-i arestăm. Îl arestăm pe Voloc, Voloc e duşmanul. Pentru că a dat cu palma în uşile celor incorupţi de la CSJ.

Voloc, nu mai da şi tu cu palma, dă cu piciorul, că aia nu se pedepseşte!

sursa: moldova.org

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri