-0.8 C
Chișinău
marți, 7 februarie, 2023

Alexandru Slusari: Societatea are nevoie de mai multă transparență în situația cu prețurile la gaz și negocierile cu Gazprom

Must read

Comentarii recente

„Societatea are nevoie de mai multă transparență în situația cu prețurile la gaz și negocierile cu Gazprom” – susține Alexandru Slusari, ex-vicepreședinte al Parlamentului.

Afirmația vine în contextul în care anterior unele mass-media au citat unul din directorii ANRE, precum că în august Moldova a procurat gaz cu 440 dolari pentru 1000 m3, iar în septembrie acest preț a crescut până la 550 dolari. Alexandru Slusari regretă faptul că nu a existat nicio confirmare sau infirmare a acestei informații de la Moldova Gaz sau Guvern.

„Mai apoi, se întoarce de la Moscova așa zisul președinte Crasnoselischii și susține că toate condițiile de livrare a gazelor în regiunea separatistă rămân neschimbate”- amintește Slusari, subliniind că se vede că „această anclavă a Federației Ruse nu are de gând în continuare să plătească pentru gaz și banii, acumulați de la populație, vor merge pentru întreținerea structurilor ale așa zisului stat transnistrean.”

Mai mult decât atât, spune ex-deputatul, liderul regimului separatist insistă că nici tarifele comunale nu vor fi majorate, iar aseară ministrul dezvoltării regionale și al infrastructurii a anunțat că „acordul cu Gazprom se prelungește încă pe o lună în condițiile livrării gazelor naturale din luna septembrie”, deși aceste condiții nu au făst făcute publice.

„Totodată, la ultima adunare extraordinară a SA Moldova Gaz, care a avut loc tot ieri, nici nu a fost discutat subiectul prelungirii contractului. Nu vă pare, stimați cetățeni, că există prea mult mister și informație contradictorie în jurul acestui subiect foarte sensibil?”- întreabă în context Alexandru Slusari, insistând ca Moldova Gaz sau executivul să vină cu explicații detaliate.

„Țara noastră în cadrul negocierilor cu monopolistul rus și Guvernul FR are suficiente argumente forte, legate de Transnistria, și trebuie să aibă poziția verticală și francă, cunoscută pentru societate.”-spune ex-deputatul.

Amintim că Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, a anunțat pe pagina sa Facebook că Contractul între MoldovaGaz și Gazprom a fost prelungit pentru 1 lună și că va organiza pe acest subiect o conferință de presă.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri