-0.7 C
Chișinău
duminică, 23 ianuarie, 2022

Alexandru Slusari: „Scăderea drastică a comerţului cu amănuntul arată că stabilitatea economică a lui Plahotniuc este un balon de săpun”

Must read

Comentarii recente

În luna decembrie 2017 cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a înregistrat o scădere de 13,2% comparativ cu aceeaşi perioadă din anul 2016, acesta fiind un semnal foarte alarmant, susţine vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari.

„Acest indicator denotă cu lux de amănunte că stabilitatea economică a lui Plahotniuc este un balon de săpun”, a declarat vicepreşedintele Platformei DA.

Potrivit lui Slusari, scăderea drastică a comerţului cu amănuntul este determinată de combinaţia dintre următorii factori:

1. Micşorarea semnificativă a activităţii businessului mic.
2. Diminuarea esenţială a capacităţii de cumpărare a populaţiei.
3. Creşterea considerabilă a comerţului tenebru.

„Deci, majorarea exporturilor şi importurilor nu contribuie la sporirea reală a veniturilor majorităţii covârşitoare a populaţiei, ci îmbogăţeşte un grup îngust de indivizi, apropiaţi puterii. Iar sub paravanul vorbelor frumoase ale celor de la guvernare despre îmbunătăţirea climatului de afaceri se ascunde hărţuirea businessului. Şi primii nu rezistă antreprenorii mici, care nu dispun de resursele suficiente pentru „otcaturi” şi repede „îngheaţă” în aşa climat”, a conchis Slusari.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri