26.2 C
Chișinău
sâmbătă, 25 iunie, 2022

Alexandru Slusari: „Planul mafiotului principal din RM este de a nu admite coagularea tuturor forţelor realmente antioligarhice şi proeuropene”

Must read

Comentarii recente

„Noi înţelegem foarte bine că planul mafiotului principal, Plahotniuc, este de a nu admite coagularea tuturor forţelor realmente antioligarhice şi proeuropene. Platforma Demnitate şi Adevăr nu va juca niciodată după regulile mafiei”. Declaraţia a fost făcută de vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari, după ce a fost întrebat de mai multe ori de ce Plahotniuc încearcă să atragă la colaborare partidele proeuropene din opoziţie, cu excepţia Platformei DA.

„În ultima săptămână tot mai mulţi jurnalişti şi cunoscuţi mă întreabă de ce Plahotniuc, prin diferite metode, încearcă să atragă la colaborare partidele din opoziţie, proeuropene, cu excepţia Platformei DA. Eu înţeleg foarte bine că planul mafiotului principal este de a nu admite coagularea tuturor forţelor realmente antioligarhice şi proeuropene. Totodată, vreau să vă spun, că sunt mândru de faptul că nouă nu ni se fac propuneri de conlucrare cu acest clan criminal. Din 2005 încoace, oligarhul a construit un sistem de guvernare, care are ca bază multiple scheme economice criminale, pauperizarea poporului, corupţia imensă, instituţiile publice nefuncţionale pentru cetăţeni, manipulări mediatice ieşite din comun şi intimidare grosolană a oponenţilor. Timp de 12 ani, practic, toată clasa politică, direct sau colateral, a nimerit în îmbrăţişările ipocrite şi sufocante ale lui Plahotniuc. O parte dintre politicieni au fost deja folosiţi şi aruncaţi la gunoi de către coordonator. Alţii sunt puşi la încercări prin metode tradiţionale (şantaj, mituire, retorică geopolitică despre necesitatea salvării cursului european) şi impuşi să concubineze politic cu el”, a explicat Alexandru Slusari, într-o postare pe Facebook.

În continuare, vicepreşedintele Platformei DA spune că „Plahotniuc nu are nicio cheiţă pentru Platforma DA care să ne facă măcar să admitem gândul la colaborare cu interlopii de la GBC”.

„Noi nu am privatizat hoteluri împreună cu Plahotniuc, nu am sărăcit oamenii noştri prin impunerea preţurilor exagerate pentru energia electrică din Transnistria. Noi nu am luat bani pentru a vota un preşedinte-manechin, nu am împărţit oficial, şi nici neoficial, instituţiile de drept şi de reglementare ca un pe un tort de sărbătoare. Nu am votat legi şi hotărâri de guvern împotriva cetăţenilor. Nu am concesionat Aeroportul unei firme offshore, nu am furat zeci de miliarde de lei din băncile naţionale şi nu am spălat zeci de miliarde de dolari cu acordul guvernelor controlate de oligarhi – beneficiari ai acestor operaţiuni criminale. Noi nu am făcut multe alte lucruri mârşave, cunoscute şi necunoscute. Împotriva noastră pot fi folosite armele linşajului mediatic, dosarelor penale, arestărilor şi percheziţiilor neîntemeiate şi alte metode poliţieneşti. Însă noi, categoric, nu suntem şantajabili, vulnerabili”, a adăugat vicepreşedintele Platformei DA.

Slusari mai spune că Platforma DA a venit pentru a demonta acest regim şi a crea un stat de drept cu o economie sănătoasă şi democraţie veritabilă.

„Noi am fost martori la toate coaliţiile posibile şi imposibile croite de Plahotniuc, începând cu 2009, de dragul „integrării europene a Moldovei”. Fiecare următoare alianţă, pretinsă europeană, încropită de Al Capone din Grozeşti, ne îndepărta tot mai mult de civilizaţie. Am văzut ce s-a întâmplat cu partenerii politici ai lui Plahotniuc. Cu Filat, cu Ghimpu, cu Leancă. Dar cel mai important e că noi toţi suntem martorii urmărilor. Ce s-a ales din ţara noastră?! Acum Plahotniuc caută următoarele victime, care vor fi sacrificate pentru a camufla finalizarea de către el a jefuirii ţării. Dânsul cunoaşte foarte bine că Platforma DA nu va juca niciodată după regulile mafiei. Noi am venit tocmai pentru a demonta acest regim şi a crea un stat de drept cu o economie sănătoasă şi democraţie veritabilă. Un stat pentru Oameni. În care nu există loc pentru plahotniuci”, a conchis vicepreşedintele DA.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

 1. DE CE OPOZIȚIA NU TREBUIE SĂ COLABOREZE CU PLAHOTNIUC?

  În primul rând trebuie lămurit un lucru esențial. Actualul preşedinte al Parlamentului Andrian Candu, Parlamentul Republicii Moldova cu cei 21 de deputați mituiți sau șantajați de Plahotniuc și guvernul Pavel Filip sunt produsul uzurpării puterii în stat de către cetățeanul Federației Ruse Vladimir Gheorghievici Plahotnic. Trebuie să înțelegem bine acest lucru și n-avem de ce să ne amăgim. Acesta și este primul motiv pentru care opoziția nu trebuie să fie „constructivă” cu rezultatul uzurpării puterii în stat.

  Al doilea motiv pentru care partidele de opoziție nu trebuie să fie „constructive” cu cacealmaua lui Plahotnic este modificarea relativ recentă a sistemului de vot. Plahotniuc și-a permis să schimbe sistemul de vot împotriva voinței opoziției și împotriva recomandărilor Comisiei de la Veneția, respingând orice colaborare cât de cât serioasă cu opoziția. Odată ce Plahotniuc a respins categoric obiecțiile opoziției
  asupra modificării sistemului de vot, care era atât de importantă pentru ea, atunci de ce să mai poată colabora aceasta vreodată cu uzurpatorul. Apropo, sistemul de vot din Republica Moldova până la modificarea lui de banda lui Plahotniuc era practic identic cu cel din România și marea
  majoritate a țărilor din Uniunea Europeană.

  Al treilea motiv pentru care partidele de opoziție nu trebuie să fie „constructive” cu cacealmaua lui Plahotnic este comportamentul de canalie bolșevică a lui Plahotniuc la ultimele alegeri prezidențiale. Atunci, când opoziția națională românească proeuropeană s-a confruntat cu obscurul bolșevic primitiv și proasiatic întruchipat de odiosul
  Dodon, acest pârț cocoțat pe movila de bani obscuri Plahotniuc și-a permis manevrele sale primitive și cu toată puterea holdingului său media ia adus lui Dodon cele 5% de voturi care au făcut difirența. Atunci ți-ai permis să cânți fără opoziția de dreapta națională și românească „greerașule”, acum du-te și dansează singur.

  Cetățeanul Federației Ruse Vladimir Gheorghievici Plahotnic și pudelul fidel al țarului Rusiei Igor Nicolaievici Dodon sunt împreună și nu trebuie să ne amăgim cu iluzia c-ar fi vreo scindare între ăștea doi. Atunci când vreunuia din ei doi sau stăpânului lor din Kremlin le va trebui ei vor face front comun. Neînțelegerile dintre Plahotniuc și Dodon
  sunt un teatru de bâlci, atât de caracteristic pentru Plahotniuc. Plahotniuc va șantaja opoziția cu Dodon la nesfârșit și la momentul rentabil lui va trece pe față de partea lui Dodon. Ăsta-i Plahotniuc, el nu poate să nu fie el însuși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri