4.2 C
Chișinău
duminică, 28 noiembrie, 2021

Alexandru Slusari: „Pântea şi-a recunoscut vina în faţa lui Plahotniuc pentru o infracţiune pe care tot Plahotniuc l-a forţat s-o comită”

Must read

Comentarii recente

panteaFostul prim-viceprocuror Andrei Pântea şi-a recunoscut vina pentru o infracţiune pe care oligarhul Vladimir Plahotniuc, preşedinte al Partidului Democrat, l-a forţat să o comită. Declaraţia îi aparţine vicepreşedintelui Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari, şi a fost făcută după ce Andrei Pântea şi-a recunoscut imixtiunea în dosarul Caramalac şi în transferul acestuia în Federaţia Rusă. 
 
„Avem o justiţie „corectă”. Nu în zadar timp de şapte ani aceasta a fost reformată din zeci de mii de euro, bani veniţi din partea donatorilor. Pântea şi-a recunoscut vina în faţa lui Plahotniuc pentru o infracţiune pe care tot Plahotniuc l-a forţat s-o comită şi ulterior i-a promis că va rămâne în libertate”, a declarat vicepreşedintele PPDA.

„Eu cred că punctul culminant al „reformei” va fi o recalificare pentru Plahotniuc în privinţa articolelor din Codul Penal cu privire la furtul de bani în proporţii deosebit de mari, spălarea de bani, corupţie şi huliganism. Acest lucru va fi înfăptuit datorită pocăinţei lui sincere. Cu ulterioara sa amnistie, a complicilor şi a capitalurilor acestuia. Dar până atunci trebuie să mai ceară bani de la donatori pentru finalizarea reformei. Pentru că nu în toate judecătoriile au fost instalate toalete noi, iar cetăţenii care trec pe lângă aceste instituţii simt mirosul puternic al justiţiei moldoveneşti”, a adăugat Alexandru Slusari.

Reacţia vine după ce, potrivit agora.md, Andrei Pântea a recunoscut faptul că a dat indicaţii subalternilor săi ca aceştia să reia nemotivat urmărirea penală pe două dosare în privinţa lui Caramalac. Cele două cauze i-au fost distribuite procurorului Artur Sîrcu, iar pe 8 mai au fost conexate într-o singură procedură. Ulterior, Pântea a exercitat amestecul în urmărirea penală, cerându-i lui Sîrcu să transfere dosarul în Federaţia Rusă.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri