20.2 C
Chișinău
duminică, 14 august, 2022

Alexandru Slusari: „Nu geopolitica ne-a unit în Piaţa Marii Adunări Naţionale, ci lupta cu un regim care a adus ţara la sărăcie lucie, exod masiv şi genocid social”

Must read

Comentarii recente

Nu geopolitica a scos oamenii în stradă, ci sărăcia lucie la care i-a adus regimul de la guvernare. Asta afirmă vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari.

„În ultimul timp suntem atacaţi dur de falşii proeuropeni, aşa-zişii statalişti şi pretinşii unionişti. Oare de ce se întâmplă acest lucru? Răspunsul este unul foarte simplu. Platforma DA a întrunit în echipa sa mai multe persoane notorii cu diferite viziuni în ceea ce ţine de vectorul extern al Moldovei – statalişti, unionişti, proeuropeni. De ce? Pentru că nu geopolitica ne-a unit în Piaţa Marii Adunări Naţionale, ci lupta cu un regim antipopular, care a adus pentru majoritatea cetăţenilor sărăcie lucie, genocid social, exodul masiv al populaţiei cu sute de mii de familii destrămate şi copii crescuţi fără părinţi, corupţie imensă, instituţii publice nefuncţionale pentru oameni”, susţine Slusari.

Potrivit lui, Platforma DA a pledat, pledează şi va pleda pentru modelul european de dezvoltare a ţării, înrucât toate problemele enunţate mai sus pot fi lesne şi eficient rezolvate dacă edificăm un stat de drept, cu o economie de piaţă functională, social orientată.

„Aceasta abordare este inedită pentru istoria contemporană a Moldovei. Noi nu ne încădrăm în paradigma politică tradiţională moldovenească, unde domină factorul geopolitic şi cel mai mult contează cine cu cine s-a fotografiat (cine cu Nuland, cine cu Băsescu şi cine cu Putin), şi nu cine şi cât a făcut pentru ţară. Când la întrebările despre capturarea statului şi distrugerea ţării timp de 8 ani Plahotniuc răspunde că important e să salvăm formal vectorul european. Dodon, când i se reproşează de ce l-a ajutat pe Plahotniuc să privatizeze hoteluri, a sărăcit populaţia cu zeci de milioane de dolari la procurarea energiei electrice, a încălcat flagrant legislaţia, reparând Preşedinţia şi vila Condriţa pe bani obscuri, pleacă repede la Moscova şi strigă că nu va semna nicio lege antirusă. Şalaru, în loc să explice ce s-a întâmplat cu acele locomotive reparate cu preţuri exagerate, strigă că răspunsul la toate problemele cetăţenilor este Unirea, fără a preciza cum trebuie să trăiască oamenii până se va produce acest act”, afirmă Alexandru Slusari.

„Iată de ce toţi cei care ani la rând au dezbinat artificial societatea şi au jefuit ţara sub paravanul geopoliticii se tem că pe scena politică vine un alt Partid – antisistem, reformator, concentrat pe consolidarea cetăţenilor în jurul unor subiecte comune pentru toţi, indiferent de apartenenţa etnică şi orientarea geopolitică. Noi nu am venit să facem politică pe seama oamenilor, ci să apărăm Oamenii. De aici şi frica celor, care au făcut şi fac şi în prezent politică din contul Oamenilor şi în spatele retoricii şi paravanelor geopolitice”, a punctat vicepreşedintele Platformei DA.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri