18.9 C
Chișinău
luni, septembrie 27, 2021

Alexandru Slusari: În urma „luptei” cu corupţia, pornită de o guvernare care este cel mai mare generator al acestui flagel, avem doi ani de când nu funcţionează niciun organ naţional de integritate

Must read

Comentarii recente

În urma „luptei” cu corupţia, pornită de o guvernare care este cel mai mare generator al acestui flagel, avem aproape doi ani de când nu funcţionează niciun organ naţional de integritate şi de când declaraţiile de venituri ale procurorilor, judecătorilor şi demnitarilor de stat nu sunt verificate, afirmă vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

Declaraţiile au fost făcute după ce ieri, la şedinţa Consiliului de Integritate, s-a anunţat că nu a fost desemnat preşedintele instituţiei întrucât niciunul dintre cei doi candidaţi la această funcţie nu a susţinut cea de-a treia probă, testul poligraf.

„Nu a trecut testul „minciunii” un individ, care de mulţi ani este membrul Consiliului Suprem al Magistraturii şi un alt individ, care câţiva ani a activat în funcţia de vicepreşedinte al Comisiei Naţionale de Integritate”, a declarat vicepreşedintele Platformei DA.

„Totodată, deja avem aproape doi ani de când nu funcţionează niciun organ naţional de integritate şi de când declaraţiile de venituri ale procurorilor, judecătorilor şi demnitarilor de stat nu sunt verificate. Se întâmplă ca urmare a „luptei” cu corupţia, pornită de o guvernare care este cel mai mare generator al acestui flagel. Astfel, Comisia Naţională de Integritate nu funcţionează începând cu anul 2016, iar entitatea nouă, Autoritatea Naţională de Integritate, nu îşi va începe activitatea nici în anul 2017”, a spus Alexandru Slusari.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri