9.4 C
Chișinău
luni, 26 septembrie, 2022

Alexandru Slusari, despre reţinerea lui Triboi: Nu cred că este o coincidenţă; Nu cunoaştem nici la această oră furnizorii de curent, iar contractul cu Energokapital expiră mâine

Must read

Comentarii recente

vadim slusariVicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari, consideră că reţinerea lui Valeriu Triboi nu este o coincidenţă. Şi asta în condiţiile în care nici până la această oră nu se cunosc noii furnizori de energie electrică pentru Republica Moldova, întrucât contractul actual cu Energokapital expiră mâine.

„Termenul de colectare a ofertelor pentru achiziţia energiei electrice a fost extins de cinci ori  până astăzi, dar nici acum nu cunoaştem rezultatele. Situaţia este foarte ciudată. Recent, au existat informaţii că Plahotniuc nu vrea energie electrică mai ieftină din Ucraina. Iar vineri seara, în ultima zi când contractul cu Energokapital expirtă, este reţinut viceministrul Economiei, responsabil de sectorul energetic. Nu cred că este coincidenţă”, a comentat Alexandru Slusari.

Precizăm că Ministerul Economiei a cerut din nou companiilor reglementate din sectorul electroenergetic să extindă termenul de colectare a ofertelor pentru achiziţia energiei electrice până astăzi la ora 15.00.

Astfel nu este clar dacă de la 1 aprilie 2017, Republica Moldova va fi asigurată cu o cantitate suficientă de energie. Singura ofertă de furnizare a venit de la compania ucraineană DTEK Pavlogradugoli, ce face parte din grupul DTEK al miliardarului ucrainean Rinat Ahmetov.

Precizăm că Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan, controlată de gigantul rus Inter RAO EES, asigură în prezent circa 80% din necesarul de curent al Moldovei, prin intermediara Energokapital.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri