-1.8 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Alexandr Stoianoglo a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar

Must read

Comentarii recente

Procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo, a fost plasat sub control judidiar. O decizie în acest sens a fost adoptată joi, 9 decembrie, de către magistraţii Curţii de Apel Chişinău. Membrii Curţii au anulat decizia primei instanţe prin care s-a prelungit cu 20 de zile arestul la domiciliu a lui Alexandr Stoianoglo. Informația a fost confirmată pentru publika.md de către avocatul lui Stoianoglo, Vasile Gafton. 

Avocatul procurorului general suspendat a mai precizat că vor merge să ceară dreptate la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

Precizăm că Procuratura Anticorupție a anunțat la sfârșitul lunii noiembrie că a fost finalizată urmărirea penală pe un capăt de acuzare a lui Alexandr Stoianoglo şi anume depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Procurorul de caz, Victor Furtună anunțase că Stoianoglo  a acţionat contrar prevederilor legale şi a prejudiciat bugetul procuraturii cu aproape 164 de mii de lei.

Procurorul general suspendat a fost reținut la începutul lunii octombrie. El este învinuit de abuz în serviciu, corupere pasivă, fals în declaraţii şi exces de putere.

Stoianoglo se declară nevinovat şi susţine că tot ce i se întâmplă este o răzbunare politică.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri