-1.8 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Alertă cu bombă la Comrat, unde urma să fie adoptată poziția Găgăuziei față de statutul de candidată la UE al R. Moldova

Must read

Comentarii recente

Sediul Comitetului Executiv și al Adunării Populare a Găgăuziei a fost evacuat de poliție, după o alertă cu bombă. Legislativul autonomiei, care se afla în ședință, a luat o pauză de două ore. Aleșii locali urmau să adopte, inclusiv, o declarație privind poziția Comratului față de statutul de țară candidat la aderare la UE al R. Moldova.

Purtătorul de cuvânt al executivului de la Comrat, Andrei Vedutenco, a precizat pentru portalul nokta.md că oamenii legii au evacuat clădirea în jurul orei 11:50. Potrivit lui, poliția ar fi primit în poșta electronică un mesaj că edificiul este minat.

Deputații Adunării Populare s-au întrunit în ședință la ora 11:00. Declarația privind obținerea de către R. Moldova a statutului de țară candidată la aderare la Uniunea Europeană figurează cu ultimul punct pe agendă.

Potrivit proiectului publicat în ajun, autoritățile de la Comrat reclamă că procesul a fost netransparent, pentru că n-au fost implicate în completarea chestionarelor Comisiei Europene.

„Împărtășind valorile europene de bază: democrația, drepturile omului și supremația legii, Adunarea Populară a Găgăuziei va promova intens interesele poporului găgăuz, în contextul asigurării independenței economice și politice a autonomiei găgăuze”, se arată în document.

Pe 5 iulie, Inspectoratul General al Poliției a primit peste 50 de amenințări cu bombă care ar viza instituții publice. Toate s-au dovedit a fi false. Procuratura a deschis un dosar penal pe acest caz.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri