3.2 C
Chișinău
miercuri, 1 februarie, 2023

Alegeri în Rusia: Partidul lui Putin, pe cale să câștige

Must read

Comentarii recente

Partidul aflat la putere în Federația Rusă, Rusia Unită, se află în fruntea alegerilor legislative, desfășurate de vineri până duminică, potrivit primelor rezultate anunțate cu câteva minute după închiderea ultimelor birouri de vot, un scrutin din care opoziția anti-Kremlinului a fost practic exclusă, transmite DIGI24.ro.

Partidul Rusia Unită al președintelui Vladimir Puțin este pe cale să câștige o majoritate puternică în Parlament. După numărarea a 19% din voturi, Rusia Unită are 42,5%, urmată de Partidul Comunist cu 23,2% din voturi, potrivit The Moscow Times, notează sursa citată

Formațiunea președintelui rus Vladimir Putin a acumulat 38,75% din voturi, conform rezultatelor obținute după deschiderea buletinelor în 9% din birourile de vot, conform Comisiei Electorale Centrale.

Potrivit Comisiei electorale, Rusia Unită devansează Partidul comuniștilor (KPRF), care a obținut deocamdată 25,06% din sufragii.

Partidul Liberal Democrat (LDPR) al lui Vladimir Jirnovski a acumulat 9,67%, în timp ce o formațiune recent apărută pe scena politică rusă „Oamenii noi”, a proprietarului Faberlic, Aleksei Neceav, a obținut 7,90 % din sufragii, situându-se înaintea partidului Rusia Justă, care a acumulat 6,68% din voturi, conform agențiilor de presă ruse.

Potrivit unui sondaj realizat la ieșirea de la urne, Rusia Unită acumula 45,2% din voturi, situându-se înaintea comuniștilor, cu 21% din sufragii.

La precedentele alegeri legislative în 2016, Rusia Unită obținuse 54,2%, în timp ce Partidul Comunist – 13,3%, aceștia din urmă par să-și fi îmbunătățit scorul la actualul scrutin, scrie Agerpres.

Opoziția anti-Putin a fost practic exclusă de la aceste alegeri. În replică, simpatizanții opozantului încarcerat Aleksei Navalnîi au chemat alegătorii să voteze pentru candidații cei mai bine poziționați pentru a-i învinge pe cei ai Rusiei Unite, adeseori comuniști.

Ultimele secții de votare s-au închis la 18:00 GMT în Kaliningrad, o enclavă rusă în Europa, încheind un maraton electoral de trei zile. Rusia se întinde pe 11 fusuri orare.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri