3.2 C
Chișinău
miercuri, 1 februarie, 2023

Alegeri Germania// Rezultat devastator pentru Angela Merkel. Coaliția de centru-dreapta a pierdut în fața social democraților. Este pentru prima dată cînd conservatorii au scăzut sub pragul de 30%

Must read

Comentarii recente

Social democraţii germani au obţinut majoritatea voturilor în alegerile naţionale de duminică, impunându-se la limită în faţa coaliţiei de centru-dreapta a Angelei Merkel în cursa care în care va fi decis viitorul cancelar al celei mai mari economii europene.

După numărătoarea efectuată în toate cele 299 de circumscripţii, datele arată că formaţiunea de centru-stânga SPD şi liderul ei, Olaf Scholz, au câştigat 25,8% din voturi, devansând uniunea conservatoare CDU-CSU a lui Armin Laschet care o obţinut numai 24,1% din sufragii, scrie Digi24.

Conservatorii nu au scăzut niciodată sub pragul de 30%. Acesta este un rezultat devastator pentru tabăra cancelarului Angela Merkel, în contextul în care ea se pregăteşte să se retragă din politică.

Chiar de luni dimineaţă, conducerile diferitelor partide susceptibile să intre într-o viitoare coaliţie se întâlnesc la Berlin şi ar urma să ofere indicaţii despre alianţele pe care le au în vedere.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri