-1.8 C
Chișinău
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

Aeroportul Internațional Chișinău, la un pas de concesionare

Must read

Comentarii recente

chisinau_airportO companie rusească ar putea prelua gestionarea Aeroportului Internațional Chișinău și terenul aferent acestuia, pe un perioadă de aproape jumătate de secol. Analiștii susțin că ne putem aștepta la riscuri.

Potrivit Prim-ministrului, investitorul rus a fost selectat în baza unui concurs. „Acum specialiștii responsabili din comisia care a fost abilitată urmează să negocieze cu compania selectată. Nimeni nu garantează că se va ajunge la un compromis, pentru că au fost impuse anumite cerințe pe care eventualul investitor urmează să le îndeplinească”, declară Iurie Leancă.

Analiștii invitați la emisiunea „Ediție Specială”de la Jurnal TV afirmă că nu este exclus crearea unui alt monopol. De asemenea, ar putea crește costul biletelor și s-ar putea produce o migrare masivă a pasagerilor.

„E dubios că acest concurs de selectare a investitorilor a fost tăinut, mai ales pe timpul guvernării democratice. Fiecare stat își protejează prețurile pentru cetățenii lui. În acest caz, nu ne putem aștepta la prețuri mici. Ai noștri resping orice concurență și poate fi creat un alt monopol. Cred că stau la bază anumite interese”, a menționat ex-premierul Valentin Dolganiuc.

„Aeroportul Internațional Chișinău nu poate fi gestionat de stat, pentru că nu face față, dar trebuie de creat o comisie care ar analiza modul de administrare. Să fie trași la răspundere cei care se fac responsabili de falimentarea acestuia și-apoi să se creeze un plan de concesionare”, a specificat expertul economic, Gheorghe Costandachi.

Întreprinderea concesionară urmează să facă o investiție de 230 mii de euro.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri