-1.8 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Adrian Dupu, după întâlnirea de la Palatul Victoriei cu Maia Sandu: „ DRRM a angrenat deja o serie de instituții de prestigiu din cele două țări, iar rezultatele nu vor întârzia să apară”

Must read

Comentarii recente

Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), Adrian Dupu, a participat la vizita oficială a președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, la Palatul Victoria din București, astăzi, 23 noiembrie 2021.

Prezent și la semnarea Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice, secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), Adrian Dupu, apreciază susținerea președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru continuarea proiectelor derulate între cele două state prin Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.

De asemenea, vizita oficială a șefului statului, Maia Sandu, confirmă calitatea excelentă a legăturilor dintre România și Republica Moldova, iar semnarea de astăzi a Acordului privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova poate reprezenta intensificarea colaborărilor la nivel academic. DRRM a angrenat deja o serie de instituții de prestigiu din cele două țări, iar rezultatele nu vor întârzia să apară”, declară secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Adrian Dupu.

Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova au semnat Acordul privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice. Semnarea a avut loc în prezența președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, și a premierului României, Florin Cîţu.

Din partea Republicii Moldova Acordul a fost semnat de ministrul Educației, Anatolie Topală, iar din partea României de către ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Guvernul României adoptase încă din 11 August 2021 un memorandum prin care își asuma semnarea acestui acord.

Astfel, cetățenilor moldoveni ar urma să le fie recunoscute, printre altele, diploma de absolvire a liceului, diploma de absolvire a învățământului mediu general, diplomele de absolvire a colegiilor și a școlilor medicale de bază, cu o durată de minimum 3 ani.

De asemenea, se vor recunoaște anumite diplome de nivel preuniversitar din Republica Moldova care nu intră în domeniul de aplicare ratione materiae al Acordului în vigoare și a căror recunoaștere a fost solicitată în România, respectiv diploma de absolvire a liceului, diploma de absolvire a învățământului mediu general, diplomele de absolvire a colegiilor și a școlilor medicale de bază, cu o durată de minimum 3 ani de studii, după absolvirea școlii generale de 9 ani de studii.

În plus, se vor recunoaște atestatele de studii medii de cultură generală din Republica Moldova eliberate înainte și după 2011, studiile universitare de scurtă-durată cu studii din învățământul terțiar non-universitar, precum și diplomele și certificatele obținute la absolvirea studiilor postuniversitare, a studiilor de specializare postuniversitare și a cursurilor de perfecționare de nivel postuniversitar.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri