22.2 C
Chișinău
marți, 24 mai, 2022

Adjunctul Poliției Capitalei, arestat şi eliberat din funcție. Ar fi primit mită chiar în sediul poliției

Must read

Comentarii recente

dna treceti prutulAdjunctul şefului Poliţiei Capitalei a fost arestat preventiv. Procurorii DNA spun că Roberto Ababei ar fi luat mită inclusiv mâncare. Cât despre bani, ar fi primit o şapgă de zece mii de euro chiar în sediul instituţiei. Banii ar fi venit de la un vechi prieten al poliţistului, patronul unui restaurant din Capitală.

„Urmare a comunicării Direcției Naționale Anticorupție, în care se precizează punerea în mișcare a acțiunii penale față de comisar – șef de poliție Ababei Ștefan Roberto, inspectorul general al Poliției Române a dispus eliberarea din funcție a acestuia și punerea la dispoziția unității, urmând ca situația raporturilor de serviciu să fie reglementată în funcție de măsurile procesual-penale ce vor fi dispuse”, se arată într-un comunicat de presă al IGPR.

Potrivit DNA, în perioada 14 iulie — 6 august, Roberto Ababei, în calitate de director general adjunct al Direcției Generale a Poliției Municipiului București, a primit de la doi oameni de afaceri suma de 13.000 euro și produse alimentare.
În schimb, el i-a lăsat să creadă că, prin funcția deținută, are influență asupra lucrătorilor de poliție din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice care efectuau cercetări cu privire la presupuse infracțiuni de evaziune fiscală săvârșite de cele două persoane în legătură cu activitatea firmei pe care o administrau.

Roberto Ababei ar fi primit mită 10.000 de euro chiar în sediul Poliției Capitalei, arată procurorii în documentul prin care cer arestarea preventivă a adjunctului suspendat al Poliției Capitalei. Banii ar fi fost primiți de la un patron de restaurant.
Sursa: digi24.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri