-1.8 C
Chișinău
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

Acuzaţii dure la adresa preşedintelui Curţii Supreme de Justiţie

Must read

Comentarii recente

spalare-baniVasile Şarco, şeful Serviciului prevenirea şi combaterea spălării banilor susţine că Mihai Poalelungi nu trebuia să prezinte presei detalii privind ancheta pe cazul transferurilor de zeci de miliarde de dolari din Rusia prin conturile deschise la o bancă din Moldova.

Declaraţiile preşedintelui Curţii Supreme de Justiţie, Mihai Poalelungi şi prezentarea de către el în presă a schemele de spălare şi tranzit a circa 20 de miliarde de dolari au avut un impact negativ asupra anchetei, susţine într-un interviu pentru „Adevărul“, Vasile Şarco, şeful Serviciului prevenirea şi combaterea spălării banilor.

„Noi urma să anunţăm despre anchetă şi rezultatele ei în cadrul unei conferinţe de presă, imediat ce finalizam mai mulţe acţiuni de urmărire penală ce depind nu doar de noi, ci şi de informaţia pe care trebuie să ne-o prezinte colegii din alte state. Îmi pare foarte rău că domnii Mihai Poalelungi (preşedintele CSJ – n.r.) şi Dorin Drăguţanu (guvernatorul BNM – n.r.) au intervenit în această situaţie primii şi, practic, ne-au plasat pe noi într-o poziţie foarte jenantă. Dumnealor trebuiau să se consulte cu noi înainte de a ieşi şi a prezenta informaţia despre aceste operaţiuni. În consecinţă, tot volumul nostru de muncă din ultimii doi ani a fost aruncat în presă. Or, toate materialele au parvenit de la noi şi domnii Mihai Poalelungi şi Dorin Drăguţanu nu au nicio atribuţie şi contribuţie la ancheta iniţiată încă acum doi ani. La 26 februarie 2014, cei doi au fost informaţi oficial despre anchetă, iar informaţia a fost una confidenţială”, precizează ofiţerul.

Preşedintele CSJ nu a reacţionat la aceste acuzaţii şi nu răspunde la telefon.

sursa: adevarul.ro/moldova/

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri