Actriţa Stela Popescu va fi îmormântată astăzi. Astfel, sicriul cu trupul neînsufleţit al Stelei Popescu va fi luat, la ora 10:00, de la Teatrul de Revistă Constantin Tănase din Bucureşti şi depus la biserica din incinta Mănăstiri Cernica. Înmormântarea va avea loc tot la Cernica, la ora 12:00.

„Duminică, la ora 10:00, sicriul cu trupul neînsufleţit al regretatei actriţe Stela Popescu va pleca de la Teatrul „Constantin Tănase” şi va fi depus, la ora 11,00, în Biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din incinta Mănăstirii Cernica. Slujba de înmormântare va avea loc la ora 12:00”, a informat Biroul de presă al Patriarhiei Române.

Precizăm că actriţa Stela Popescu a murit joi, la vârsta de 81 de ani, în urma unui accident vascular cerebral hemoragic sever, incompatibil cu viaţa.
Sicriul cu trupul neînsufleţit al actriţei a fost depus vineri la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”. Aici, timp de două zile, a fost loc de priveghi. Sute de oameni, printre ei şi marii artişti ai ţării, i-au adus un ultim omagiu actriţei Stela Popescu.

Stela Popescu s-a născut pe 21 decembrie 1935, în Orhei, Basarabia, într-o familie de învăţători. În 1940, după invadarea Basarabiei de către armata rusă, tatăl ei, considerat intelectual, deci duşman de clasă, a fost deportat în Siberia, iar mama, împreună cu fiica, s-au refugiat la Braşov.

În 1953, Stela Popescu a susţinut examenul de admitere la facultate şi a fost repartizată la Facultatea de Limba Rusă ”Maxim Gorki“, la care a renunţat după un an şi jumătate, când a intrat în echipa Teatrului Ministerului de Interne. În 1956 a fost admisă la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, iar în paralel a continuat să susţină spectacole de teatru. La sfârşitul facultăţii, a fost repartizată la Teatrul din Braşov, unde a susţinut şi 400 de spectacole pe an.

Din 1963, a jucat la teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti, apoi s-a angajat la Teatrul de Comedie. Tot din 1963 a început lunga colaborare cu Radiodifuziunea Română, urmată, mai târziu, de cea cu Televiziunea Română.

Pe 7 februarie 2004, a primit din partea şefului statului Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, categoria D – Arta Spectacolului, ”în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului“.

Pe 10 septembrie 2013, regele Mihai I i-a conferit, prin fiica sa, principesa Margareta, decoraţia „Nihil Sine Deo“. Pe 1 iunie 2017, a primit diploma de Cetăţean de Onoare al Braşovului, oraş în care a făcut şcoala şi facultatea şi a jucat în 400 de spectacole, ea declarând că ”dacă în piept ai o inimă ce tot arde, rămâi tânăr şi la 90 de ani”.

Sursa:jurnal.md

(17 accesari)