22.2 C
Chișinău
joi, 18 august, 2022

Acţiune de protest la Preşedinţie mâine, la ora 14:00; „Preşedintele se face complice la furtul secolului; Nu putem tolera acest act de înaltă trădare”

Must read

Comentarii recente

protest 23 octombrie 2015 presedintiePlatforma „Demnitate şi Adevăr” va picheta mâine Preşedinţia în contextul promulgării de către preşedintele Timofti a pachetului de legi care pune povara miliardului furat pe seama cetăţenilor. Manifestaţia va începe la ora 14:00.

„Partidul Politic „Platforma Demnitate şi Adevăr” a luat act cu stupoare de graba absolut nemotivată cu care, în dimineaţa zilei de 4 octombrie, preşedintele Nicolae Timofti a promulgat pachetul de legi care cuprinde transformarea miliardului furat din sistemul bancar în datorie publică”, declară membrii Platformei Demnitate şi Adevăr.

„În loc să acţioneze în interes naţional, suspendând hotărârea abuzivă a Guvernului Filip şi atacând-o la Curtea Constituţională; în loc să demareze imediat un referendum pentru a cere opinia poporului într-o chestiune ce vizează întreaga populaţie, şeful statului a executat tacit ordinul coordonatorului Plahotniuc. Pe final de mandat, Nicolae Timofti a confirmat că nu este un preşedinte credincios Constituţiei. Prin acţiunile şi, mai ales, inacţiunile sale, preşedintele se face complice la furtul secolului. Nu putem tolera acest act de înaltă trădare”, se arată într-o declaraţie.

În acest context, reprezentanţii Platformei DA îndeamnă toţi cetăţenii să participe la acţiunea de pichetare. „Îndemnăm toţi cetăţenii cu demnitate şi de bună credinţă, indiferent de opţiuni politice sau alte criterii, să se alăture unei acţiuni de protest împotriva preşedintelui trădător Timofti”, se arată în declaraţia Platformei.

Totodată, la protest sunt chemate şi forţele politice din opoziţie: „Chemăm şi alte forţe politice să susţină pichetarea preşedinţiei, or subiectul împovărării cetăţenilor cu miliardele furate nu poate fi unul de dezbatere politică. Miliardul va trebui să îl întoarcem toţi, chiar şi copiii care încă nu s-au născut. Această lege nedreaptă trebuie anulată. Este primul lucru pe care viitorul preşedinte are obligaţia să îl facă!”

Preşedintele Nicolae Timofti a semnat astăzi decretele pentru promulgarea pachetului de legi pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea şi care transformă în datorie de stat miliardul furat de la cele trei bănci.

Amintim că Guvernul Filip şi-a asumat pe 26 septembrie curent răspunderea asupra unui pachet de legi, printre care şi cea privind returnarea garanţiilor de stat. Astfel, rambursarea banilor este pusă pe umerii cetăţenilor, urmând ca bugetul să fie împovărat cu aproximativ 25 de miliarde de lei, care vor fi plătite timp de 25 de ani.

După această decizie, la adresa lui Nicolae Timofti au parvenit numeroase apeluri şi adresări prin care şeful statului era îndemnat să nu promulge legile care împovărează populaţia. Tot atunci, a fost lansată şi o petiţie.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri