-0.6 C
Chișinău
joi, 1 decembrie, 2022

Același tarif pentru energia electrică

Must read

Comentarii recente

electricitateNoul contract de furnizare a energiei electrice nu necesită majorarea tarifului. Potrivit Ministrului Economiei în exercițiu, în urma negocierilor, s-a stabilit că tariful la electricitate rămîne 6,9 cenți per kw/h.

Valeriu Lazăr a specificat că Republica Moldova va fi asigurată cu energie electrică din trei surse: generare locală, de la centrala termo-electrică de la Cuciurgan, deținută de partea rusă, dar și partenerii din Ucraina, compania DTEK Power Trading.

„Pentru luna martie, în sistemul ucrainean  a fost aprobat tariful de 8-9 cenţi pentru un kWh, deci noi am reușit un preț mai mic decât prețul mediu pe piața ucraineană, adică 6,9 cenţi pentru un kWh.. Schema de livrare rămâne aceași, undeva circa 30% generare proprie, produsă de trei termocentrale din Chişinău şi Bălți, 20% din sistemul ucrainean, 50%  de la centrala termo-electrică de la Cuciurgan, deţinută de compania rusă RAO EES”, a precizat Valeriu Lazăr

Contractul de furnizare a energiei electrice va fi valabil pînă pe 31 martie 2014. Pînă atunci, tariful pentru consumatorul final va fi de 6,9 cenți kw/h.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri