7.2 C
Chișinău
sâmbătă, 4 decembrie, 2021

Academia Română se alătură DRRM în consolidarea parteneriatului cu Republica Moldova

Must read

Comentarii recente

Acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, și Adrian Dupu, secretarul de stat al Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova (DRRM), s-au întâlnit, miercuri, 29 septembrie 2021, la sediul Academiei Române, se spune într-un comunicat al DRRM.

Scopul întrevederii a fost stabilirea unui parteneriat solid între cele două instituții. Acesta va contribui la susținerea obiectivelor Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova în vederea realizării politicii statului român pentru consolidarea comunităţii de limbă, cultură, religie, spiritualitate şi istorie care stă la baza relaţiei României cu Republica Moldova.

Astfel, Academia Română și Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova și-au confirmat scopuri comune în apărarea culturii în general, promovarea culturii românești, apărarea și normarea limbii române, a tradițiilor noastre, cunoașterea istoriei, a etnografiei, dar și promovarea științei în general.

Acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, și Adrian Dupu, secretarul de stat al Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova (DRRM) și-au exprimat dorința de a continua demersurile pentru un acord de parteneriat pentru stabilirea unui mecanism de angrenare a capacităţii asociative, de mobilizare şi convergenţă în jurul unor proiecte ale creației culturale și științifice, asigurat de cadrul instituţional.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri