9.5 C
Chișinău
sâmbătă, septembrie 25, 2021

A PUS PUNCTELE PE „I”! ANDREI NĂSTASE: „ORICE SPECULAŢIE A OPONENŢILOR MEI CĂ AŞ MERGE LA PRIMĂRIE DOAR PENTRU…”

Must read

Comentarii recente

„Orice speculaţie a oponenţilor mei că aş merge la Primărie doar pentru această bucată de mandat, rămasă după hărţuirea primarului Chirtoacă, este un fals şi le probează neputinţa lor de a ne opri”. Declarația a fost făcută de președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, candidat la funcția de primar al mun. Chișinău.

După cum comunică TRIBUNA, Năstase a mai spus, în cadrul unui interviu pentru www.jurnal.md, că, respectând legea, pe baza principiilor de integritate, profesionalism şi meritocraţie, vor crea o echipă puternică, care să asigure promovarea unor proiecte eficiente în vederea dezvoltării municipiului Chişinău şi de creştere a calităţii vieţii, sub toate aspectele.

„Această echipă va fi promovată în mai multe structuri ale Primăriei, bunăoară la nivel de viceprimari, cu delegarea clară a atribuţiilor, la nivelul cabinetului Primarului general, pretorilor, vicepretorilor; la nivel de subdiviziuni ale primăriei (direcţii generale, direcţii, servicii etc), după caz, în cadrul  serviciilor publice, instituţiilor publice municipale, întreprinderile municipale. În acelaşi timp, trebuie de menţionat un element important: noi nu vom face „epurări administrative” cu scopul de a politiza instituţia. Unele schimbări care vor avea loc, vor fi realizate strict în scopul eficientizării managementului Primăriei, iar oamenii promovaţi vor fi selectaţi pe criteriile integrităţii, profesionalismului şi meritocraţiei. Pe de altă parte, funcţionarii oneşti şi eficienţi din cadrul administraţiei publice municipale vor fi menţinuţi şi chiar promovaţi în funcţii şi remuneraţi în dependenţă de performanţă”, a spus potențialul primar al Capitalei.

Andrei Năstase a spus că a doua direcţie de activitate va fi colaborarea instituţională cu Consiliul Municipal Chişinău (CMC) în interesul chişinăuienilor. „Pentru realizarea acestui obiectiv, vom convoca şedinţele ordinare, extraordinare ale Consiliului municipal de fiecare dată când este nevoie, venind cu propuneri pentru examinare ce ţin de administrarea municipiului în interesul locuitorilor, care vor fi incluse în ordinea de zi cu prioritate”, a explicat el. De asemenea, liderul Platformei DA a spus că va încerca să aibă o relație corectă cu CMC. „Dacă, însă majoritatea „multicoloră” în Consiliu va încerca să boicoteze activitatea primarului, nu vom avea altă soluţie decât să facem uz de atribuţiile primarului care sunt destul de mari. Sperăm însă în discernământul aleşilor locali şi o conlucrare în beneficiul chişinăuienilor”, a adăugat policianul.

A treia direcţie de activitate, potrivit spuselor sale, va fi realizarea unei analize funcţionale care va cuprinde evaluarea eficienţei activităţilor tuturor subdiviziunilor administraţiei publice municipale, precum şi a serviciilor şi instituţiilor publice municipale. „În rezultatul acestei analize, vom propune un plan de modernizare a Primăriei care va include un mecanism mai eficient de organizare a subdiviziunilor, a serviciilor publice municipale, program de digitalizare a serviciilor, debirocratizarea având ca abordare optimizarea numărului de funcţionari, în paralel cu majorarea salariilor acestora, etc. Vom ajusta regulamentele subdiviziunilor cu înlăturarea dublării funcţiilor şi sporirea responsabilităţii pentru executarea clară a competenţelor”, a spus Năstase.

Candidatul a subliniat că obiectivul final al acestui proces va fi eficientizarea activității  Primăriei, astfel încât aceasta să devină o instituţie transparentă, bine administrată şi fără corupţie, prin asigurarea accesului cetăţenilor la procesul decizional și organizarea dezbaterilor publice pe proiectele de interes municipal.

„A patra direcţie de activitate va consta în asigurarea organizării unui amplu audit la întreprinderile municipale, pentru ca ulterior să asigurăm un management performant al acestora.

A cincea direcţie de activitate va consta în asigurarea unui management riguros în scopul de a restabili ordinea în Capitală. Aici mă refer la iniţierea procesului de inventariere complexă a bunurilor municipiului, în special a fondului funciar municipal, la contestarea tuturor tranzacţiilor funciare ilegale, efectuate anterior, dar şi la rezolvarea problemei construcţiilor ilegale, care conform unor estimări sunt la peste 2000 de cazuri”, a mai enumerat Andrei Năstase.

Cristina Gurez

Sursa:tribuna.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

2 COMENTARII

 1. „ACADEMICIANUL” DIHOR

  De acum a câta oară Comisia de la Veneția continuă să fie alarmată de schimbarea sistemului electoral din R. Moldova? Schimbarea sistemului electoral proporțional în unul mixt s-a
  produs contrar recomandărilor experților europeni, reiterează experții Comisiei de la Veneția și cei ai Oficiului pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului al OSCE
  (OSCE/ODIHR). Experții recunosc că schimbarea sistemului electoral este o decizie suverană a parlamentarilor din R. Moldova, dar menționează că recomandarea a fost făcută pe motiv că există riscul ca alegătorii din circurmscripțiile uninominale să fie influențați și manipulați de oamenii de afaceri locali. Constatările sunt enunțate în Avizul comun al Comisiei de la Veneția și OSCE/ODIHR privind modificările legislative operate la sistemul electoral, aviz adoptat de Consiliul pentru Alegeri Democratice în plenara Comisiei de la Veneția din 16-17 martie 2018.

  Și bine, bre deștepților, dar cine s-a aflat la originea acestei porcării oligarhice din R. Moldova? Nu șacalul oligarh uzurpator și „academicianul” dihor în caftan pișat din spate și cuferit din urmă? „Amicii” noștri de la răsărit, urșii din pădurile înghețate mai dinspre Nord-Est au o zicală adesea folosită de intelectualii lor: „Mavr sdelal svoio delo, mavr mojet uhoditi!”. În cazul nostru, al moldovenilor, putem parafrază, păstrând sensul practic în totalitate: „Dihorul și-a făcut treaba, dihorul poate să plece!” Dar aici a-și mai adăuga ceva de la mine: „Să plece, să-și digereze prada în vizuină, până la o nouă ocazie de a se afirma!” Această ocazie va apărea numaidecât, când șacalul oligarh uzurpator, care le aranjează pe toate cu atâta minuțiozitate va avea nevoie iar de el, pentru a-și face vicleșugurile sale din umbră și va avea nevoie neapărat.

  Și acum am nevoie de ajutorul „iubitei” mele Wikipedia: „Dihorul (Mustela putorius) este un carnivor de mici dimensiuni aparținând familiei Mustelidelor, răspândit în majoritatea Europei, nordul Africii și Asia occidentală. Dihorul a fost îmblânzit încă din timpuri străvechi,
  aproximativ acum 2500 ani, pentru vânătoarea de iepuri de câmp, astfel obținându-se subspecia Mustela putorius furo”. Dacă „iepurii de câmp” sunt compatrioșii noștri și dacă-i „putorius furo”, precis că-i vorba de dihorul nostru „academician”. Numai să-l fi văzut cu câtă ardoare
  prindea „iepurii de câmp” și câtă putoare răspândea în jurul său în campania șacalului oligarh uzurpator pentru votul nominal nu mai ai nici urmă de dubii.

  Și cei asta cu schimonosirea asta transnistreană de „digori”? Nu există așa cuvânt în limba romănă, cu atât mai mult la unul devenit „academician” pe seama limbii române! Cândva demult pe la începutul deșteptării primăvăratice ale pădurii noastre „toptâghinuite” de urși, umblau doi vulpoieși zâmbind și sunând din ciuboțica cucului ca din clopoțel pentru deșteptare națională. Unul din acei vulpoieși era dihorul „academician” de astăzi, care s-a evidențiat prin propaganda votului nominal a șacalului oligarh uzurpator. Celălalt a avut mintea și cumpătarea să nu se implice în mocirla propagandistică a șacalului oligarh uzurpator. Poate, că a rămas ceva mai flămând, dar cu onoarea nepătată și în ciuda atacurilor virulente ale unui maidanez flămând cu
  totul, astăzi este om demn de toată stima noastră.

  Un „animal” politic al pădurii noastre temperate, expreședintele unei păduri vecine, apărut relativ recent în fauna noastră a spus despre votul mixt care-i cel puțin pe jumătate are în sine toate belelele votului nominal, că este o „prostie”. Acest lucru s-a spus și de mai mulți
  politicieni de la noi și din România. În țara vecină și Mamă nouă acum vre-o câțiva ani au fost discuții aprinse și s-a dovedit că votul nominal și cel mixt sunt foarte nocive într-o țară cu baroni locali și cu oligarhi și s-a trecut la votul pe liste de partid. Totul este relativ ca peste tot și în flora și fauna noastră moldovenească, dar suntem o pădure cu un șacal oligarh uzurpator foarte mare și la noi votul mixt este cât se poate de nociv.

  Și acum am iar nevoie de ajutorul „iubitei” mele Wikipedia. Tapez cuvintele „academicianul dihor” și aștept. Primele două încercări arată că pagina solicitată este în curs de elaborare. Eram pe cale să cred că „academicianul” dihor s-a ascuns în vizuină și-și digerează prada primită de la
  șacalul oligarh uzurpator, ca recompensă pentru campania cu votul nominal, dar la a treia încercare apare moaca unsuroasă și mulțumită de sine a dihorului în caftanul de academician cu frunze de lauri brodate pe guler și mâinece. dihorele „academician” este născut la 15 iulie 1948 așa că anul acesta șacalul oligarh uzurpator îi va organiza onomastică pompoasă cu iepurași și tot ceia ce-i mai dorește inima.

  Dar totuși rămâne întrebarea, „academicianul” dihor ne-a cufundat în cunoștință de cauză în mlaștina votului mixt sau din marasm, fără să-și deie seama ce face? Reieșind din cum arăta „academicianul” dihor în timpul numeroaselor sale „clipuri” propagandistice pentru votul nominal pe Prime TV, dar și la cât de tânăr arată acum la 70 de ani ai săi în Wikipedia, acesta este foarte prosper și are poftă de mâncare bună și-i întreg la minte. Fiind președinte al Forumului Democrat al Românilor din Republica Moldova, organizație neguvernamentală de cultură și drept, la care au aderat peste 150 de organizații culturale, uniuni de creație, asociații neguvernamentale, oare chiar n-a găsit pe cineva de la care să se informeze ce înseamnă în condițiile actuale ale R.
  Moldova votul mixt? N-a putut discuta acest lucru atât de important pentru noi românii basarabeni cu nimeni din frații noștri din România, Patria Mamă? Eu sunt sigur, că „academicianul” dihor ne-a cufundat în cunoștință de cauză în mlaștina votului mixt sau mai altfel spus ne-a văndut pe
  treisprezece de iepurași de aur, dar ce să mai vorbim, când n-avem de cine și de ce vorbi în pădurea asta fără viitor capturată de șacalul oligarh uzurpator.

 2. MULȚUMIM TOVARĂȘE ȘOR!

  Mulțumim tovarășe Șor pentru grija pe care o aveți pentru municipiul Chișinău! Și ce ne-am face noi fără evreii ăștea! Ne-am pierde pur și simplu zâzâindu-ne între noi! Desigur am fi vrut o primăriță mai tânără, ca Jasmin șau ca Marina Tauber, dar calul de dar nu se caută în dinți! Este foarte bună pentru noi și Reghina Dumitale! Și ce ne-am fi făcut cu slăbănoaga asta Maia Sandu? Nici n-ai la ce te uita! Câțiva haragi acolo parcă a încercat cineva să facă sperietoare pentru ciori în vie! Da iată Reghina Dumitale va fi o adevărată REGINĂ a Chișinăului! Da cu ce o hrănești Dumneata de arată atât de bine? Numai la magazinele pentru săraci? Da bune magazine pentru săraci ai Dumneata! Poate să ți-o dăm pe câteva săptămâni și de dna Maia Sandu să se mai întremeze puțin? Că a slăbit cu totul sărmana cu grijile ăstea electorale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri