3.9 C
Chișinău
vineri, 9 decembrie, 2022

A murit regizorul Victor Bucătaru

Must read

Comentarii recente

a1171Regizorul Victor Bucătaru s-a stins din viață. Maestrul n-a rezistat infarctului miocardic pe care l-a suferit săptămîna trecută.

Într-un interviu  recent pentru glasul.md, regizorul afirma că nu are nicio frică de moarte, întrucît a retrăit-o de atîtea ori în timp ce filma Războiul de pe Nistru din 1992. „ În ultimele clipe de viață, omul aude bătăi de aripi…ale cui? Ale îngerului păzitor care-și ia zborul către ceruri să întîlnească sufletul. În război am auzit bătăi de aripi…de cîteva ori”, spunea Bucătaru.

În afară de cele 150 de filme lansate, „arhiva de aur și mai multă platină” a lui Vicu Bucătaru păstrează înregistrări încă nevalorificate. Maestrul ne-a mărturisit că nepoata Raluca va fi cea care-i va îngriji munca mai apoi.

Cineastul Victor Bucătaru s-a născut la 25 decembrie 1948  în satul Moara de Piatră, raionul Drochia. Deși mama îl vedea preot, iar tatăl – medic, maestrul a ales regia. A absolvit Institutul de Arte „G. Muzicescu” în anul 1971, după care în anul 1975 absolveşte Cursurile Superioare de Regie de la Moscova şi devine regizor al studioului „Telefilm-Chișinău” în perioada 1978-1991. În 1980 este membru al Uniunii Cinematografiştilor din Moldova, iar în 1991 fondează Studioul Independent de filme SINM și tot atunci este ales Președinte al Uniunii Cinematografiştilor.

Anul acesta a lansat tragicul poem cinematografic, după 21 de ani de la filmare – „Masacrul inocenților sau cronica unui război uitat”. Documentarul a fost ultima peliculă a regizorului prezentat publicului.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

  1. Kremlinul nu doarme… GHEOERGHE GHIMPU, GHEORGHE DAVID,VALERIU GRAUR,VICTOR BUCATARU… Romanie,salveaza-ti Onoarea si Demnitatea Nationala! Tratatul(secret)molotov-ribentrop nu are putere juridica! VICTOR BUCATARU,BUNUL DUMNEZEU SA-TI RASPLATEASCA EFORTURILE NOBILE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri