3.9 C
Chișinău
vineri, 9 decembrie, 2022

A murit prezentatoarea emisiunii „Tezaur folcloric” de la TVR1

Must read

Comentarii recente

646x404Realizatoarea emisiunii „Tezaur Folcloric” a murit aseară. După șase luni petrecute prin spitale, Mărioara Murărescu a cedat luptei cu cancerul. Potrivit colegilor de la televiziunea publică, în ultimul timp suferea de depresie.

Presa românească scrie că în luna iunie, Mărioara Murărescu a fost internată la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, unde a fost supusă unei intervenţii de îndepărtare a unei tumori la coloana vertebrală

Apropiaţi ai realizatoarei TV au explicat că aceasta a fost internată la 9 august 2013 în Clinica de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie a spitalului, care are şi un Compartiment de Recuperare Neurologică, scrie realitatea.net. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias unde fusese internată, a precizat că fosta prezentatoare TV a cerut să nu fie date informaţii în legătură cu starea ei de sănătate.

Mărioara Murărescu s-a născut la 1 octombrie 1947 în Câmpulung Muscel. De mai bine de 30 de ani a fost realizarea emisiunii de muzică populară la postul național de televiziune, „Tezaur Folcloric”. Prima încercare de realizare a celebrei emisiuni „Tezaur Folcloric” a avut loc în 1978, dar abia în 1982 a primit un spaţiu fix în grila de programe a televiziunii, transmite digi24.ro

După o operație de amigdalită, ratează o carieră de soprană, întrucît i se schimbase vocea după operație.

S-a consacrat și pentru festivalurile de folclor pe care le-a organizat, concerte de colinde, emisiuni duplex dintre Bucureşti şi Chişinău. A realizat primul disc de aur „Tezaur folcloric”, în 1992, prima casetă video „Tezaur folcloric”, în 2000.

Marioara Murărescu a fost decorată cu Ordinul Naţional pentru Merit în grad de Cavaler, în decembrie 2003, şi cu Ordinul Steaua României, în grad de Cavaler, în aprilie 2009, comunică sursa citată.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri