-1.8 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

A fost stabilită perioada examenelor de BAC, de absolvire a gimnaziului și a claselor primare

Must read

Comentarii recente

În anul de studii 2021-2022, elevii claselor a patra vor susține testarea națională în învățământul primar în perioada 5-19 mai 2022, potrivit unui ordin, semnat de ministrul educației și cercetării, Anatolie Topală, transmite IPN.

Prima probă, orală, va fi susținută de elevii alolingvi la limba și literatura română, în data de 5 mai. A doua probă, cea la matematică, va avea loc la 12 mai, testarea la limba de instruire  – la 17 mai, iar 19 mai se va desfășura examenul la limba maternă (ucraineană, bulgară, găgăuză).

Potrivit aceluiași ordin, examenele naționale de absolvire a gimnaziului vor avea loc în perioada 2-13 iunie 2022. La 2 iunie se va desfășura examenul la limba și literatura română, pentru alolingvi, la 6 iunie  –  examenul la matematică, la 9 iunie  –  proba la limba de instruire, iar la 13 iunie va avea loc examenul la istoria românilor și universală.

Sesiunea de bacalaureat se va desfășura în perioada 3-21 iunie 2022, iar primul examen îl vor susține elevii alolingvi, la limba și literatura română. La 7 iunie se va desfășura proba la limba de instruire, la 10 iunie – la limba străină, iar la 14 iunie va avea loc examenul la matematică, pentru liceenii de la profilul real, și examenul la istoria românilor și universală, pentru liceenii de la profilul umanist. La 17 iunie se va desfășura examenul la disciplina școlară, propusă spre alegere – geografia, fizica, chimia, biologia, matematica, istoria românilor și universală, informatica. La 21 iunie vor avea loc examene la limba ucraineană/bulgară/găgăuză.

Probele pentru testarea națională în învățământul primar, examenele naționale de absolvire a gimnaziului și examenul național de bacalaureat vor începe la ora 9.00.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri