24.4 C
Chișinău
marți, 28 iunie, 2022

A fost găsit Plahotniuc. Unde se ascunde

Must read

Comentarii recente

Potrivit informaţiilor de care dispun autorităţile moldoveneşti, fostul preşedinte al Partidului democrat (PDM), Vlad Plahotniuc, se află în Ciprul de Nord, dar nu există o confirmare oficială în acest sens.

Potrivit Infotag, ministrul Justiţiei, Sergiu Litvinenco, a anunţat acest lucru, miercuri, la un briefing, transmite Știri.md.

Potrivit ministrului, au existat multiple demersuri ale Republicii Moldova la Interpol pentru a-l anunţa pe Plahotniuc în urmărire internaţională, dar toate au fost respinse.

„Acum Procuratura generală pregăteşte o altă cerere. Iar cererea de extrădare a lui Ilan Şor continuă să fie examinată de autorităţile israeliene”, a spus ministrul.

Litvinenco a mai comentat ancheta şi reţinerea preşedintelui de onoare al PSRM, Igor Dodon, care a acuzat autorităţile actuale de persecuţie politică.

„Dacă se face o investigaţie împotriva unui politician, asta nu înseamnă că este un caz politic. Politicianul este cetăţean al Moldovei, i se aplică legea la fel ca şi altora. Legislaţia nu prevede că dacă o persoană este implicată în politică, atunci este automat eliberată de orice responsabilitate”, a spus el.

În acelaşi timp, Litvinenco a asigurat că ancheta nu-şi coordonează acţiunile nici cu ministerul, nici cu partidul de la guvernare (PAS).

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri