8.6 C
Chișinău
joi, 2 decembrie, 2021

A demarat procedura de selectare a candidaților la funcția de membru al Consiliului Audiovizualului

Must read

Comentarii recente

Candidații propuși de organizațiile societății civile la funcția de membru al Consiliului Audiovizualului (CA) pot depune dosarele, până la data de 22 noiembrie 2021, ora 17:00. Anunțul a fost făcut de Comisia parlamentară cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.

Potrivit legislației, candidații la funcția de membru al CA trebuie să dețină cetățenia Republicii Moldova și să aibă cel puțin cinci ani de experiență în unul dintre domeniile audiovizualului, al comunicării și jurnalismului, al cinematografiei, al culturii, al științei și cercetării, al dreptului, al tehnologiei informației și comunicațiilor, al publicității, precum și al activității academice.

Mai mult, candidații nu trebuie să aibă interese, inclusiv financiare, în cadrul furnizorilor și distribuitorilor de servicii media și întreprinderilor de comunicații electronice sau din domeniul publicității.

Potrivit Codului serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova, CA este format din șapte membri – trei propuși de fracțiunile parlamentare, doi de organizațiile societății civile și câte unul, propus de Guvern și de Președinție.

Membrii Consiliului Audiovizualului sunt desemnați prin hotărâre de Parlament, pentru un singur mandat de șase ani.

Amintim că, săptămâna trecută, toți membrii Consiliului Audiovizualului au fost demiși, după ce Parlamentul a respins raportul de activitate al instituției, pentru anul 2020.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri