35.3 C
Chișinău
joi, 30 iunie, 2022

A demarat admiterea la universități

Must read

Comentarii recente

admitere1De astăzi se pot depude cereri pentru admiterea la universitățile din țară. Potrivit Ministerului Educației, numărul de locuri s-a redus, comparativ cu anul precedent.

 Conform celor declarate anterior de ME, în acest an, absolvenții au posibilitatea să depună cereri de înscriere la facultate la trei universități concomitent. Aceștia sunt obligați să prezinte originalul actelor la doar una din instituții.

În acest an au fost introduse specialități noi la Academia de Științe Economice – managementul resurselor umane; la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport – Servicii antiincendii; la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice – Istoria și teoria artelor plastice, Filmologie, producție de film și TV, Dramaturgie și scenaristică, Management artistic; la Academia ”Ștefan cel Mare a Ministerului Afacerilor Interne”- Drept,  Securitatea frontierei.

Pentru 2013 sunt pevăzute 20 mii locuri la universități, dintre care 6,7 mii vor fi cu finanțare bugetară. Cele mai multe locuri sunt pentru pedagogie – 1,6 mii, inginerie – 870, medicină – 475, științe exacte – 315 locuri.

Admiterea va dura pînă pe 31 iulie. Al doilea tur se va desfășura în perioada 7-9 augut, cu scopul suplinirii tuturor locurilor.

 

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri