8.6 C
Chișinău
joi, 2 decembrie, 2021

95% dintre cei bolnavi de COVID care ajung la ATI nu sunt vaccinați. Nemerenco: „Așa un comportament este echivalent cum un bolnav cu o infecție gravă nu ar accepta un antibiotic salvator”

Must read

Comentarii recente

Presiunea pe cadrele medicale din prezent este asemănătoare cu cea din valul de COVID resimțit în primăvara.

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco trage un semnal de alarma și spune că dintre cei bolnavi de COVID care ajung la ATI nu sunt vaccinați. 

 „Cum s-a ajuns aici, într-o țară cu cea mai vaccinată populație din regiune, să nu se creadă în vaccin? Așa un comportament este echivalent cum un bolnav cu o infecție gravă nu ar accepta un antibiotic salvator. Sau un pacient cu criza hipertensivă ar alege să facă un accident cerebrovascular refuzând un prim-ajutor medicamentos. Sau cineva cu un atac cardiac nu ar apela la 112. Ei nu au avut șansa să ajungă până la vaccin. Dumneavoastră toți aveți această șansă (…) Vaccinul vă creează un grad de apărare prin imunitatea specifică pe care o dezvoltă. Și noi, și copiii noștri am trecut prin aceasta. De multe ori. Aveți grijă de sănătatea voastră și a celor dragi. Gândiți pozitiv și protejați-vă. Viața e una”, a scris Nemerenco. 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri