8.2 C
Chișinău
luni, 27 martie, 2023

9 mai cu cântece și proteste

Must read

Comentarii recente

protest_9mai1 (1)Ziua de 9 mai a fost marcată de proteste. În timp ce Kobzon și Leșcenco cîntau pe scena din Piața Marii Adunări Naționale, Platforma Civică „Acțiunea 2012” protestau în imediata apropiere. Au existat și cîteva altercații.

Concertul organizat de Ambasada Rusiei în PMAN a stîrnit nemulțumiri. Oamenii s-au arătat indignați și de vizita neoficială a vicepremierului rus, Dmitrii Rogozin, manifestanții au scandat în fața monumentului lui Ștefan cel Mare „Rogozin ieși afară”, „Armata rusă afară” și „Libertate”.

Doi participanți la acțiune au purtat maști prin care au reprezentat moartea. Altul ținea în mînă un pistol, mimîndu-l astfel pe oficialul rus Dmitrii Rogozin. Polițiștii s-au implicat să disperseze un grup de cetățeni, care s-au luat la harță din cauza drapelelor pe care le țineau în mîini.

Manifestanților nu li s-au permis să scandeze pe teritoriul Pieții, în apropiere de scenă.

Astăzi peste 1000 de polițiști și carabinieri au asigurat ordinea publică în capitală. Amintim că pe 9 mai se sărbătorește Ziua Europei și  sfîrșitul celui de-Al doilea Război Mondial.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

  1. probabil unii ar putea auzi din gura ne moldoveneasca (http://www.youtube.com/watch?v=vwtKsErVPtk) despre faptele marete aducatoare de moarte si poate se vor gandi cu ceva celule inca vii, ca nu inzadar in Europa se serbeaza ziua impacarii, iar glontele sovietic nu e cu nimic mai bun decat cel fascist, dar poate si mai criminal, fiindca baioneta rosie a fost indreptata spre propriile popoare. asa a aratat internationalismul sovietic si daca nu vor sa ramana blestemati in veci, de catre popoarele „marei familii”, pai a venit timpul, ca rusii sa recunoasca si sa se pocaiasca in fata propriului popor, in fata propriilor jertve si in fata popoarelor cotropite. pana atunci nu vor avea iertare si nici loc de iertare in fata lui Dumnezeu. http://www.youtube.com/watch?v=vwtKsErVPtk

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri