-2.3 C
Chișinău
marți, 6 decembrie, 2022

„7 aprilie”: Finul lui Plahotniuc, acuzat că a mituit martori

Must read

Comentarii recente

1363710608__dsc5790Dorin Damir, unul dintre finii de cununie ai oligarhului Vladimir Plahotniuc, a fost implicat în dosarul „7 aprilie”. Trei persoane ar fi primit de la Damir câte 300 de dolari pentru a depune declarații false împotriva lui Anatolie Stepuleac, jurist şi om de afaceri, precum că l-ar fi văzut în Piaţa Marii Adunări Naționale în timpul violențelor din aprilie 2009.

Este vorba despre dosarul în care recent a fost condamnat controversatul Adrian Nichifor, care ispășește în prezent o altă pedeapsă pentru omor. Jurnal.md a ajuns în posesia acestui dosar la care sunt anexate inclusiv declarațiile martorilor.

În procesul examinării dosarului la Judecătoria sectorului Buiucani, în care Adrian Nichifor a fost condamnat la doi ani şi opt luni de pușcărie, unii martori au declarat că înțelegerea au avut-o cu Nichifor, dar banii i-ar fi luat de la Dorin Damir

În baza mărturiilor false, Stepuleac a fost închis pentru zece zile în izolatorul Direcției Servicii Operative a Ministerului de Interne, iar apoi a petrecut 30 de zile în arest la domiciliu. Ulterior, s-a constatat, însă, că omul nu s-a aflat în centrul capitalei pe 7 aprilie.

Avocatul lui Anatolie Stepuleac intenționează să depună o cerere la Procuratura Generală pentru tragerea la răspundere penală a lui Dorin Damir.

Dorin Damir a negat că a fi avut vreo implicare în acest dosar.

Despre Dorin Damir s-a scris că ar fi fost cel care s-a deplasat în Pădurea Domnească pentru a șterge urmele după vânătoarea sângeroasă de pe 23 decembrie 2012, soldată cu moartea omului de afaceri Sorin Paciu.

La acea vânătoare au participat mai mulţi procurori, judecători şi oameni de afaceri din anturajul nașului de cununie al lui Damir, Vladimir Plahotniuc, tragedia fiind tăinuită timp de două săptămâni. În cadrul unor audieri parlamentare, însă, prim-vicepreședintele Partidului Democrat a negat implicarea finului său.

new

sursa: jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri