16.6 C
Chișinău
marți, 27 septembrie, 2022

550 de grădinițe renovate din banii României

Must read

Comentarii recente

gradinita550 de grădinițe din Republica Moldova au fost renovate cu bani din Fondul României. Anunțul a fost făcut de Mircea Eșanu, directorul executiv al Fondului de Investiții Sociale al Moldovei (FISM). În viitorul apropiat, una din două instituții de învățământ preșcolar va fi renovată cu sprijinul Bucureștiului.

„Circa 550 de grădinițe deja care beneficiază de lucrări de renovare și-au finisat lucrările. Suntem extrem de mulțumiți de majoritatea lucrărilor cum au derulat renovările. Banii au fost repartizați de către Guvern, FISM nu a avut atribuție direct la acest proces, a fost prezentată o listă de 774 de grădinițe beneficiare, dar și sumele pentru fiecare instituție. Această listă cuprinde fiecare a doua grădiniță din țară”, a precizat Eșanu, citat de Curentul.md.

În cadrul prezentării raportului privind valorificarea grantului de 20 de milioane de euro oferit de Guvernul de la București, ambasadorul Marius Lazurcă s-a declarat mulțumit de modul în care FISM operează cu banii contribuabilului din România.
„Ne-am dori ca toate fondurile pe care le furnizăm Republicii Moldova pentru dezvoltare să fie atât de bine valorificate. De altfel, cred că această mărturie pe care eu o fac, o poate face toată lumea care participă la acest eveniment, primarii localităților unde aceste grădinițe fie au fost reparate, fie reconstruite pentru binele copiilor și familiilor. Ne așteptăm ca, în 2016, fondurile dedicate să fie cu totul utilizate, astfel, încît să putem trece la etapa următoarea în care noi și noi grădinițe să poate fi reparate din Fondul României”, a spus Lazurcă.

Lucrările finanțate din grantul oferit de Guvernul României vizează reparații capitale a clădirilor, schimbarea acoperișului, a sistemelor de încălzire, a rețelelor electrice, amenajarea terenurilor de joacă, schimbarea ferestrelor și ușilor, izolarea termică a pereților exteriori, construcția sistemelor de aprovizionare cu apă a grădinițelor și a sistemelor de canalizare, amenajarea grupurilor sanitare, dotarea cu echipament și mobilier.

Sursa:infoprut.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

  1. reparatia a cite gradinite in RM a fost finantata de Federatia Rusa, as intreba pe cei care privesc in directia asa numitei uniuni vamale???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri