bani-luati-mita.-foto-cotidianulFiscul verifică averile a 5.400 de persoane fizice în cazul cărora există suspiciuni că nu şi-au declarat veniturile impozabile. Este vorba despre persoane care ar deţine peste un milion de lei, bani obţinuţi din anul 2011 şi până acum.

Direcția Verificări Fiscale din ANAF a demarat „Programul de asigurare a conformării fiscale a persoanelor fizice cu risc fiscal” (PFRF), se arată într-un comunicat al ANAF.

Decizia a fost luată de conducerea ANAF ca urmare a analizelor de risc fiscal efectuate de Direcția Verificări Fiscale asupra persoanelor fizice, în cadrul programului de asigurare a conformării fiscale a persoanelor fizice cu averi mari (PFAM), pe baza datelor disponibile privind veniturile declarate și alocările de fonduri (creșteri patrimoniale, achiziții, creanțe, cheltuieli etc.), în urma cărora au fost identificate și alte persoane fizice decât cele din grupul PFAM care prezintă risc fiscal ridicat (risc de nedeclarare a unor venituri semnificative și sustragere de la plata impozitelor aferente – vezi în infograficul care însoțește acest comunicat „Filtrul 3”).

Sursa:digi24.ro

(89 accesari)