2.2 C
Chișinău
luni, 27 martie, 2023

4 octombrie – un nou protest de amploare faţă de guvernarea oligarhică: „Este Marea Adunare Naţională la care vom decide viitorul RM”

Must read

Comentarii recente

4 octombrieReprezentanţii Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr” cheamă cetăţenii Republicii Moldova să participe la un nou protest de amploare faţă de guvernarea oligarhică.

Întrucât autorităţile au continuat să ignore revendicările Proclamaţiei Marii Adunări Naţionale din 6 septembrie, votată de 100 de mii de oameni, reprezentanţii protestatarilor îndeamnă moldovenii să iasă din nou, pe 4 octombrie, la ora 12:00, la protest pentru a-şi cere ţara înapoi.

„Consiliul Marii Adunări Naţionale a constatat că guvernarea nu a executat revendicările cetăţenilor în pofida eforturilor depuse. În urma acţiunilor de protest din teritoriu, Consiliul ia act de doleanţele cetăţenilor şi anunţă organizarea unui nou protest de amploare pe 4 octombrie. Cerem repetat convocarea de urgenţă a şedinţei Parlamentului şi Guvernului, la care să participe şi membrii Consiliului, în vederea demiterii persoanelor vizate în proclamaţia protestului din 6 septembrie”, a declarat preşedintele Consiliului Marii Adunări Naţionale, Andrei Năstase.

„Îndemnăm cetăţenii să se mobilizeze, deoarece aici se va decide viitorul Republicii Moldova. Chemăm toţi cetăţenii care au fost la protestele anterioare, care sunt deşteptaţi şi curajoşi, să transmită acest mesaj din casă în casă, la cât mai multă lume. Pe 4 octombrie va fi Marea Adunare Naţională la care vom decide viitorul Republicii Moldova. Mă adresez şi tinerilor, pentru viitorul cărora ne luptăm acum: nu staţi acasă, sunteţi cei care trebuie să se mobilizeze primii”, a adăugat Alex Cozer, un alt membru al Consiliului Marii Adunări Naţionale.

Totodată, reprezentanţii protestatarilor au anunţat lărgirea Oraşului Demnităţii şi la alte instituţii de stat, inclusiv în faţa clădirii Parlamentului.

„Consiliul Marii Adunări Naţionale reiterează decizia de amplificare a acţiunilor de protest prin extinderea Oraşului Demnităţii, inclusiv în faţa clădirii legislativului”, a spus Andrei Năstase.

Astăzi, cinci membri ai Consiliului şi ai grupului de intermediere va avea o întrevedere miercuri, la ora 15:00, cu şeful oficiului Consiliului Europei în Republica Moldova.

Între timp, continuă întâlnirile în teritoriu cu oamenii care se solidarizează cu protestele Platformei DA. Astfel, astăzi la ora 18:00, reprezentanţii Consiliului Marii Adunări Naţionale se vor întâlni cu locuitorii din Hânceşti; sâmbătă, la 18:00 – la Străşeni; duminică, la 9:30 – la Călăraşi, la 11:00 în Cimişlia, Făleşti şi Ungheni, la ora 12:00 la Criuleni, iar la 18:00 – la Bălţi.

Totodată, vineri în faţa clădirii Parlamentului va avea loc un protest al pensionarilor, iar duminică vor continua protestele în Piaţa Marii Adunări Naţionale.
Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri