-1.8 C
Chișinău
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

30 iulie, ultima zi de depunere a actelor pentru studii în România

Must read

Comentarii recente

studentiTinerii care doresc să-și facă studiile în România mai pot depune dosarele astăzi și mâine la Chișinău, la Consulatul României de pe strada Grigore Ureche, iar până pe 2 august la Cahul. 

Astăzi la secția consulară din capitală erau doar câteva zeci de candidați care au reușit să își depună actele fără să stea prea mult în rând. Dreptul, științele administrative și medicina se află printre facultățile pentru care optează cel mai des tinerii din Republica Moldova.

Alți candidați au ales tehnologiile informaționale, pentru care au fost oferite mai multe locuri, iar o tânără a spus că vrea să învețe chinetoterapie la o universitate din Bacău.

Sunt și facultăți la care au fost oferite mai multe locuri, de care, însă, nu sunt foarte interesați candidații din Republica Moldova.

De la 31 iulie și până la 2 august, Comisia va primi actele la Universitatea ”Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul. La Bălți, timp de trei zile, aproape 900 de candidați au reușit să își depună dosarele, atât pentru licee, cât și pentru universități.

Pentru anul academic 2013-2014, autorităţile române le-au oferit tinerilor din Republica Moldova 5 500 de locuri la studii, cu 500 mai mult față de anii precedenţi.

sursa: radiochisinau.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri