-2.3 C
Chișinău
marți, 6 decembrie, 2022

3 copii dintr-un sat din Hunedoara au găsit 150 de monede dacice din aur

Must read

Comentarii recente

kosoni aur vulpe comoara Romania copiiAu găsit comoara în vizuina vulpii. Trei copii dintr-un sat din Hunedoara au găsit 150 de monede dacice, din aur, în timp ce se jucau lângă vizuina unei vulpi. Băieţii au împărţit totul frăţeşte, însă bucuria a ţinut până când au ajuns acasă.

Speriaţi de aurul din scorbură părinţii l-au predat autorităţilor. Cei mici speră acum că statul îi va răsplăti pentru onestitatea lor. Nu săbii, ca în celebrul film, ci monede de aur au găsit cei trei băieţi. O banală joacă la vizuina unei vulpi i-a dus direct la comoară.

Iar împărţeala s-a făcut aproape frăţeşte. 52 de monede a primit cel care a săpat după ele iar ceilalţi doi băieţi au căpătat câte 43. Bucuria lor a ţinut însă până au ajuns acasă. Speriaţi de aurul din vizuină părinţii l-au predat cât ai clipi autorităţilor.

Vestea s-a răspândit repede în satul hunedorean Ocolişul Mic, iar localnicii cred că de fapt comoara a fost ascunsă de altcineva în vizuina vulpii, iar joaca celor mici i-a stricat planurile vânătorului de aur.

Vizuina în care au fost găsiţi cei aproape 150 de kosoni se află foarte aproape de cetatea Sarmisegetusa Regia din Munţii Orăştiei. Locul este mină de aur pentru vânătorii de comori care au găst de-a lungul timpului numeroase obiecte dacice preţioase. Micii norocoşi speră acum că statul îi va recompensa pentru onestitatea lor. Nici nu au pretenţii prea mari.

sursa: observator.tv

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri