16.6 C
Chișinău
marți, 27 septembrie, 2022

25 de europarlamentari cer conducerii Republicii Moldova să renunțe la schimbarea sistemului electoral

Must read

Comentarii recente

25 de europarlamentari cer conducerii Republicii Moldova să renunțe la schimbarea sistemului electoral. Într-o scrisoare trimisă luni președintelui Igor Dodon, premierului Pavel Filip, și speaker-ului parlamentului Andrian Candu, cei 25 de membri ai Parlamentului European și exprimă îngrijorarea în legătură cu ultimele evenimente din Republica Moldova.

Scrisoarea face referire între altele la raportul din iunie 2017 al Comisiei de la Veneția, în care se spune că amendamentele propuse pentru înlocuirea sistemului [electoral] proporțional cu un sistem mixt ridică serioase semne de întrebare, între care și cele legate de riscul ca alegerea deputaților să fie influențată de oameni de afaceri și de alți actori politici care au propriile lor interese separate.

„Vrem să vă reamintim de asemenea că Moldova are nevoie de măsuri imediate pentru a asigura finanțarea transparentă și legală a partidelor politice și a campaniilor electorale, pentru a opri capturarea puterii de către grupuri corupte. (…) Vom continua să observăm îndeaproape evoluțiile în acest domeniu din țara dumneavoastră”, se spune în scrisoarea adresată de 25 de europarlamentari conducerii Republicii Moldova.

Sursa:europalibera.org

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri